Încă o timişoreancă va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024

Încă o timişoreancă va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024

Încă o timişoreancă va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024

Vă informam, într-un articol publicat joi, 8 februarie, că din echipa de tinere care va reprezenta România, în acest an, la EGMO (Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete) va face parte și Ana Gabriela Cîrjea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara.

În lotul României pentru EGMO 2024 se află încă o timişoreancă, Aida Mitroi (foto). Tânăra a absolvit Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara, dar acum studiază, în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Internațional de Informatică – București.

Aida Mitroi nu este la prima participare la EGMO, ea fiind prezentă şi în 2023, când a obţinut medalia de argint.

De asemenea, în 2022, cu lotul olimpic de juniori al României, a câştigat „aurul”, la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie)! Aida a încheiat atunci probele de concurs cu punctaj maxim.

Revenind la EGMO 2024, Societatea de Științe Matematice din România a transmis: ”În urma celor două probe de baraj pentru alcătuirea lotului României la EGMO 2024, desfășurate în zilele 3 și 4 februarie 2024, primele patru clasate sunt: Zaharia Mara Ioana (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”, Galați) – 47 de puncte, Mitroi Aida (clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București) – 43 de puncte, Pîrvulescu Gabriela Mădălina (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Frații Buzești”, Craiova) – 40 de puncte, Cîrjea Ana Gabriela (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,C. D. Loga”, Timișoara) – 32 de puncte”.

CITEŞTE ŞI: O elevă a Liceului „Ion Vidu” din Timişoara, printre cei 30 de bursieri selectaţi în programul naţional „Tinere Talente”

Sursa foto: egmo.org


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *