Virusul gripal continuă să facă victime. UPDATE

deces gripa

Două persoane din județul Arad și tot atâtea din Timiș au decedat ca urmare a îmbolnăvirii prin gripă. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, analizele efectuate pentru un timișean în vârstă de 64 de ani decedat vineri, au confirmat prezența virusului gripal de tip A.

Acesta avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal.

De asemenea, pentru un bărbat în vârstă de 47 de ani a venit confirmarea diagnosticului de coinfecție cu două virusuri gripale de tip A, subtip H1, respectiv H3. Și acesta avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal.

Omul a decedat în urmă cu o săptămână, în data de 5 februarie, însă abia ieri, au venit rezultatele de laborator efectuate la Institutul ”Cantacuzino” din București.

Totodată, specialiștii au stabilit că moartea unei femei din județul Arad în vârstă de 84 de ani, survenită tot vineri, a fost cauzată de infecția cu virusul AH1. Tot virusul AH1 a fost incriminat și în decesul unui arădean de 63 de ani, fără condiții medicale preexistente, dar nevaccinat.

Virusul gripal continuă să fie prezent în vestul țării. ”Numărul buletinelor de analiză pozitive cu virus gripal în județul Caraș-Severin a ajuns la 22, după ce în ultimele două zile au apărut patru noi cazuri, la pacienți cu vârste între 5 și 68 de ani, din Reșița și Caransebeș.

Autoritățile sanitare rămân în alertă, urmărind cu atenție evoluția virusurilor, iar măsurile speciale continuă în spitale și instituții medicale, sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică”, a precizat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *