Încă o mare fabrică din România s-a închis. Avea peste 1.500 de angajați și producea marfă pentru mari branduri din Italia

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu peste 10% în 2022. Situația în județul Timiș

Una dintre primele fabrici de pantofi din România s-a închis după 50 de ani de funcționare, Fostă întreprindere de stat, înființată în 1976, fabrica „Aurora” a fost transformată în societate pe acțiuni imediat după 1989.

CITEȘTE ȘI: Unități medicale, economice și școli, pe lista celor 8 focare active de coronavirus din județul Timis

Fabrica „Aurora” din Târgu Frumos avea în perioada de glorie peste 1.500 de angajați și producea aproape două milioane de pantofi anual pentru mărci italiene precum: Batta, Clarks, Donna, Alba Moda sau Colan, scrie BZI.

În perioada 1996-1998 SC Aurora SA a achiziționat utilaje pentru înlocuirea parțială a celor cu grad avansat de uzură fizică și s-au încheiat noi contracte de colaborare pentru export cu parteneri din Italia, care dețin mari lanțuri de magazine. Din acel moment, firma a pătruns masiv pe piața din Italia.

„Fabrica nu mai funcționează de anul trecut. Înainte circulau toată ziua tirurile pline cu marfă. Ultima dată mai erau aproape 100 de oameni din 1.500 de angajați din câți erau în perioada când se producea cel mai mult. Producția se făcea în lohn, în sensul că se aduceau, cu tirurile, toată materia primă, iar în interiorul fabricii se făcea doar manopera, produsele urmând a fi exportate în Italia. Pe etichete nici măcar nu era scris «Aurora» sau «Made in România», erau trecute direct etichete de la Batta sau alte firme din Italia pentru care se produceau pantofi”, a povestit un fost angajat al fabricii pentru sursa citată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Încă o mare fabrică din România s-a închis. Avea peste 1.500 de angajați și producea marfă pentru mari branduri din Italia

  1. Asa patim ca ii lingem …undeva pe toti străinii care vin si ne exploatează.
    Si nu pot singuri, le trebuie cozi de topor dintre ai nostri.
    Aviz votanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *