Încă o escrocherie dată în vileag

Zilele trecute am publicat articolul intitulat „Un timișorean înșelat de o firmă vrea să i se facă dreptate”, în care prezentam cazul lui Ioan Dina, rămas fără câteva mii de euro, în urma semnării unui contract de execuție a unei instalații de încălzire cu SC Deservinstal DS SRL Timișoara. Practic, patroana firmei respective, Elena Ursulean, a încasat banii omului și l-a lăsat cu ochii-n soare.

Protecția Consumatorilor i-a dat dreptate lui Ioan Dina, amendând firma și obligând-o la restituirea sumei către client, însă, evident, nu s-a întâmplat nimic în acest sens. În urma publicării articolului și pe site-ul ziarului, un cititor, „Detectiv particular Timișoara”, a postat următoarele:

„Elena Ursulean și-a înființat o nouă firmă în 2015, la aceeași adresă pe care o are și SC Deservinstal SRL, str. Moldovei nr. 7 A, cam. 2, Timișoara. Firma <cea nouă> se numește Eu Vest Instal SRL. SC Deservinstal SRL a fost executată silit de către BCR în 2013 -dosar – 25179/325/2013, restanțe totale de 333.541 lei, are incidente de plăți cu cecuri în valoare de 79.660 lei. Sfătuim persoana păgubită să depună o plângere la poliție pentru înșelăciune”.

În paralel cu sesizarea făcută la Protecția Consumatorilor, Ioan Dina a înaintat o plângere și la poliție, însă i s-a răspuns, la vremea respectivă, că nu este de competența organelor de poliție cazul respectiv, ci de cea a instanțelor de judecată.

Poate acum, în noile circumstanțe, când este de natura evidenței că mișcarea cu abandonarea unei firme și înființarea alteia noi este una făcută cu scopul de ștergere a urmelor, vor considera și onor polițiștii că e de resortul lor să înceapă niște cercetări în acest caz…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns