Încă 13 dascăli din Timiş au promovat examenul de titularizare

titularizare1

Profesorii care au dat examenul de titularizare în judeţul Timiș au depus peste 130 de contestații, fiind nemulţumiţi de notele pe care le-au primit. Conform rezultatelor care au fost afișate înainte de contestații, peste 50 la sută dintre cei 732 de candidați din Timiș nu au reușit să obţină nota şapte pentru a promova examenul.

Înainte de contestații, 44,81 la sută dintre profesori au luat note peste sau egale cu şapte în Timiș, iar după recorectarea lucrărilor procentul a crescut la 46,58 la sută. Cele mai multe contestații au fost depuse la Educație fizică și sport – 23. Nemulţumiţi de rezultate au fost şi candidaţii care au dorit să devină educatori, ei depunând 19 contestații. În urma soluționării contestațiilor, numărul de candidați cu note mai mici de cinci a scăzut de la 161 la 146. De asemenea, 13 candidați au promovat, adică au luat note mai mari sau egale cu şapte. Astfel, dacă înainte de contestații erau promovați 328 de candidați, acum numărul lor a crescut la 341.

Pentru titularizare, adică angajarea pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota şapte, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică. O notă mare la examenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca titular, dacă nu sunt posturi disponibile.
Cei mai mulți candidați în Timiș s-au înscris pentru a fi titulari pe un post de educator la grădiniță– 179 de candidați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns