Inadmisibil! O şcoală din vestul ţării funcţionează de 40 de ani fără toaletă

O şcoală din judeţul Arad, unde învaţă peste 400 de copii, aşteaptă de şapte ani finanţare pentru dotarea clădirii cu toalete moderne. În cei peste 40 de ani de când a fost inaugurată, şcoala a pus la dispoziţia elevilor săi doar latrine. Aşa că nu a primit niciodată autorizaţie sanitară de funcţionare, informează digi24.ro.

Pentru ca lucrările la noile toalete ale şcolii din localitatea Beliu să fie terminate, ar mai fi nevoie de 700.000 de lei. Din estimările constructorilor, lucrarea este realizată în proporţie de 70%. Pentru restul de 30% Primăria Beliu doreşte acum să acceseze fonduri tot de la stat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, program finanţat de Ministerul Dezvoltării.

Investiţia a început încă din vremea Guvernului Tăriceanu, în anul 2007. După trei ani în care lucrările au înaintat cu viteza melcului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, instituţie prin care a fost contractată lucrarea, a anunţat că nu a mai primit bani de la minister şi că lucrările nu pot fi continuate.

voceatransilvaniei.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Inadmisibil! O şcoală din vestul ţării funcţionează de 40 de ani fără toaletă

 1. Chiar nu trece nimeni prin filtrul numit creier ineptiile pe care le publicati ? Pentru un rest de 30% din lucrare mai au nevoie de 700.000 de lei. Asta inseamna ca toata lucrarea ar fi costat 500 si vreo 30 de mii de Euro. Hai sa ne pastram seriozitatea virgina. Ati fost careva la Beliu vreodata ? Tot satul ala amarit cu tot cu nevasta si fata primarului nu costa in total 500 de mii de Euro, cum sa coste atit nenorocita aia de buda ! Ca nea primaru’ vrea sa se capatuiasca si sa praduiasca niscaiva bani publici, tot ce se poate. Dar voi, care va dati intelectuali, jurnalisti, cum sa puneti botul la gogoritele primarului ala care-i un prostovan de taran din pusta ardeleana. E drept ca se invecineaza cu Bocsigul dar inteligentul Bocsigului e pe aici acuma asa ca nu poate sa le dea idei de bude high tech vecinilor. Nu as vrea sa va calculez cit si ce s-ar putea face cu 500 de mii de Euro de catre un om cinstit, serios si muncitor. Cum puteti sa credeti ca o amarita buda de scoala poate sa coste atit. In banii astia, Robu le refacea si treptele de la biserica si pe cele de la primarie si ii mai ramineau bani si pentru prima statie de metrou, ca pasaje nu sint in zona, ca le-ar fi largit si pe alea.

  1. Mishule despre cat de pungas e directorul nu incape indoiala dar si tu bati campii! Pe langa faptul ca nu sti cum se scrie un numar mai esti si repetent la geografie daca afirmi ca primarul e din pusta ardeleana! Care pusta ardeleana analfabetule? Tot judetul Arad este in Crisana, Ardealul este in interiorul arcului Carpatic adica intre Carpatii Orientali, Meridionali si Occidentali!! A se mai studia putina Geografie de clasa a IV-a?

 2. Situatia din Beliu este tragico-comica dar si desteptul de Mishu fabuleaza, ce exprimare este: 500 si vreo 30 de mii de euro. Pe langa primarii care nu au facut nimic de timp de 40 de ani, iata vine unul Mishu care a cam lipsit la orele de Aritmetica din clasele primare. Sa-i amintim ca se poate scrie corect 500.030 mii euro!! Dupa cum a scris ar crede lumea ca lucreaza concomitent cu doua valute 500 de ceva fantoma ( ca nu se precizeaza) alti 30 mii euro!

 3. Fantastic,atita costa 10 apartamente decente in Timisoara,ce-i nebunia asta?Nu sesizeaza nimeni ca s-ar putea sa fie deturnati bani?Sau chiar insusiti fraudulos?

 4. Este normal sa se intample asa, deoarece cum credeti voi ca in 2010 la un an de la demararea lucrarilor directorul Misu a achizitionat o masina skoda noua, incalzirea din casa proprie,apartament in localitate si multe altele.Oare cei de la ministerul invatamantului,DNA,curtea de conturi nu vor sau nu ii intereseaza?
  Rusinicaaaa!!!!

 5. Buna ziua,

  In data de 7.10.2015 cei de la digi 24 au fost intadevar la scoala Beliu din Jud.Arad, unde au facut un reportaj despre situatia in care invata copii nostri.
  V-as ruga sa investigati si urmatoaree aspecte :
  – cum au fost folositi banii alocati acestei scoli,cei 70% care zicese ca au fost investiti(poate in icalzirea centrala a domnului director Misu,masinii noi,apartamentului in anul 2010)
  – cum se promoveaza invatamantul din localitate cu suplinitori care au obtinut note de 3 la examene, iar cei cu note de 9 nu li se acorda continuitate
  – cum s-a infiitat o grupa de gradinita pentru 5 copii,mai clar cei 15 copii de nici 2 ani s-au impartit in doua,adica la 1 septembrie 2015 a mai aparut o educatoare,prietena de familie a domnului Misu)
  – care este promavibilitatea la examenele de capacitae, bacalaureat
  Si multe alte aspecte care ne dezonoreaza pe noi ca si parinti si cetateni ai acestei comune.

  Va doresc o zi buna in continuare, si astept cu nerabdare noile investigatii propuse.Poate si de autoritatile competente(DNA,ANI,curtea de conturi,Ministerul invatamantului)

 6. Tipic romanesc, toti sunt de vina de la director la primar, de la politisti la parinti. Toti asteapta banii de la buget care ar trebui cheltuiti doar pentru lucrari mari cum ar fi drumuri, utilitati nu pentru un rahat de toaleta! Pe vremuri cand au fost construite digurile de aparare in zonele inundabile toata munca a fost facuta cu oameni in mod voluntar si cu mijloace locale! Acum vrem si fonduri guvernamentale pentru un WC?! Maine directorul va cere fonduri pentru ascutitori de creioane, cerneala si creta altfel face scandal si inchide scoala! Chiar nimic nu pot face acesti indivizi cu putina munca din partea lor?

 7. Tipic romanesc, toti sunt de vina de la director la primar, de la politisti la parinti. Toti asteapta banii de la buget care ar trebui cheltuiti doar pentru lucrari mari cum ar fi drumuri, utilitati nu pentru un rahat de toaleta! Pe vremuri cand au fost construite digurile de aparare in zonele inundabile toata munca a fost facuta cu oameni in mod voluntar si cu mijloace locale! Acum vrem si fonduri guvernamentale pentru un WC?! Maine directorul va cere fonduri pentru ascutitori de creioane, cerneala si creta altfel face scandal si inchide scoala! Chiar nimic nu pot face acesti indivizi cu putina munca din partea lor?

Lasă un răspuns