În Timișoara s-a stat la coadă la secțiile de votare – UPDATE

alegeri europarlamentare timisoara

Alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție inițiat de președintele României au avut loc astăzi, simultan.


CITEŞTE ŞI: Prezenţă de 108% la vot în câteva ore, într-o localitate din Banat


În județul Timiș au fost deschise 599 de secții de votare, fiind așteptați la urne 625.720 de alegători.


spargere bostonCITEŞTE ŞI: Un tânăr şi-a găsit casa strălucind de curăţenie, după ce un necunoscut a pătruns în locuinţă

 


La ora 14, la nivel național, prezența la europarlamentare era de 26,89 la sută, iar cea la referendum, de 22,15 la sută. În același timp, în cel mai vestic județ al țării, s-a consemnat o prezență de 27,33 la sută la europarlamentare și de 24,24 la sută la referendum.

CITEŞTE ŞI: Cifre oficiale de la BEC: prezența la vot: Europarlamentare-27,68%, Referendum- 22,83%

abonament renasterea banateana
În Timișoara, aproximativ de la ora 11-12, la majoritatea secțiilor de votare, electoratul a fost nevoit să stea la coadă ca să poată vota, iar în Complexul Studențesc, unde votează mulți dintre cei care învață la facultățile din Timișoara dar sunt veniți din alte părți ale țării, s-a solicitat suplimentarea numărului de buletine de vot.

La ora 18, prezența la vot la nivel național a ajuns la 38,17 la sută pentru alegerile europarlamentare și la 31,71 la sută la referendum, acesta trecând pragul de validare.

În Timiș, votaseră pentru Parlamentul European 40,36 la sută dintre alegători, în timp ce 36 la sută își exprimaseră opțiunea și pentru referendumul referitor la justiție.

La închiderea secțiilor de votare, prezența la urne, la nivel național, pentru alegerile europarlamentare a fost de 48,8 la sută, iar pentru referendum, de 41,1 la sută.

În Timiș, prezența la vot a fost una destul de crescută, fapt atipic pentru locuitorii din vest, mai ridicată decât media națională: 52,66 la sută pentru alegerile europarlamentare și 47,67 la sută pentru referendum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timișoara s-a stat la coadă la secțiile de votare – UPDATE

Lasă un răspuns