În Timişoara, s-a deschis noul centru pentru persoanele fără adăpost – FOTO

centru

Timișoara are un nou centru pentru persoanele fără adăpost, cu o capacitate de 50 de locuri, amplasat în aceeași curte cu cantina socială de pe Strada Telegrafului. Primarul Nicolae Robu a tăiat marţi panglica inaugurală a centrului, care a fost finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Persoanele defavorizate vor beneficia de servicii de găzduire pe timpul nopții, consliiere și suport psihologic, asistență medicală, hrană pe timpul zilei, condiții pentru asigurarea igienei corporale.

Beneficiarii din Timișoara vor putea rămâne în centru până la doi ani, iar cei din alte județe, doar 14 zile, după care vor fi trimiși acasă.

„Timișoara nu și-a propus să devină un oraș asistențial, dar nici nu putem rămâne indiferenți la soarta unor semeni ai noștri care au ajuns într-o situație grea nu neapărat din vina lor. Vor fi ajutați să-și schimbe viața și să stea pe picioarele lor. Ei trebuie să înțeleagă că nu pot rămâne aici la nesfârșit”, a spus primarul Timișoarei la inaugurare.

Proiectul a costat trei miiloane de lei, din care 2,4 milioane au fost bani europeni. Investiția a stârnit și controverse, o parte dintre locatarii blocurilor din zonă atacând în justiție decizia de amenajare a unui centru pentru persoanele fără adăpost în imediata apropiere. Ei s-au judecat cu municipalitatea timp de trei ani, dar, la final, nu au avut câștig de cauză.
centru1

centru2

centru3


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “În Timişoara, s-a deschis noul centru pentru persoanele fără adăpost – FOTO

Lasă un răspuns