În Timiș, negocierile dintre PNL și USR Plus dau cu minus

in timis negocierile

Filialele timișene ale PNL și USR Plus nu au ajuns, încă, la o înțelegere și nici nu se pare că va exista un protocol de colaborare prea devreme.

Întrebat despre stadiul negocierilor dintre cele două formațiuni, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, nu și-a ascuns mirarea față de ultimele decizii luate de cei din USR Plus, măsuri care transmit un mesaj de forțare a notei din partea taberei aflate în spatele primarului Timișoarei.

”M-a surprins faptul că primarul Timișoarei a convocat ședința consiliului local pentru a alege viceprimarii, într-un moment în care noi nu am finalizat negocierile. Nu știu cum să cataloghez a asemenea atitudine, dar, cu toată bunăvoința,  o pot interpreta foarte bine ca pe o negociere de pe poziții de forță”, a declarat Alin Nica.

Liderul liberal spune că, în unele localități,  cei din USR Plus au preferat să facă alianțe cu PSD sau Pro România, relevante fiind cazurile din Lenauheim, Giroc sau Cenad, unde USR Plus a refuzat înțelegeri cu PNL.

Ma mult, potrivit lui Nica, liberalii au fost dispuși chiar să renunțe la un post de viceprimar în Timișoara, cedând ambele poziții pentru oamenii lui Dominic Fritz.

Liberalii ar fi garantat votarea proiectelor USR Plus în consiliul local și ar fi pretins, firește, cele două posturi de vicepreedinți la consiliul județean. Pentru USR Plus, însă,  acest calcul a dat cu minus, așa că discuțiile s-au împotmolit.

”Eu am răbdare. Aștept explicații referitoare la modul în care procedează acum, dar nu vom abdica nici noi de la principiile în care credem”, a încheiat Alin Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timiș, negocierile dintre PNL și USR Plus dau cu minus

  1. Cu cei din USR PLUS nimeni nu v-a putea să se înțeleagă, fiind după modelul dlui.Barna,aroganți, anticrestini si anti-biserica, atotștiutor iar aceste lucruri duc la o dezamăgire a românilor la adresa alianței.Pacat că era un proiect bun și se vroia altfel decât ceilalți.Vin cu o intrebare către conducerea USR Timiș, De ce credeti ca în USR Timiș nu sunt oameni corecți și bine pregătiți să candideze pentru un mandat de parlamentar și trebuie că lista pt.Camera Deputaților al USR Timiș trebuie să fie deschisa de un bucureștean (Mitic)si anume Cătălin Drula?Sper ca electoratul din Timiș vor vota cu mintea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *