În Timiş, hoţii din apartamente acţionează ca-n filme, cu bormaşini, leviere sau chei potrivite

hoti

Sezonul concediilor a început, iar odată cu el au ieşit de la naftalină şi hoţii care fură din locuinţe. Poliţiştii recomandă o serie de măsuri de prevenire a furturilor din propriile locuinţe.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere.
În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare. Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori.

Nu lăsaţi bilete în uşă, prin al căror conţinut să informaţi, că aţi plecat în concediu.
Dacă primiţi un telefon şi nu recunoaşteţi interlocutorul, rezumaţi-vă la a spune „aţi greşit numărul” şi nu intraţi în discuţii care ar putea furniza date despre persoana dumneavoastră.
Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate.
Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă. Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii unui apartament sesizaţi persoane dubioase.

Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora. Comisar şef, Cornel Giurgi, şef Birou Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Lugoj ne-a făcut o sinteză asupra modului de operare şi orelor la care hoţii dau cele mai multe spargeri:
„Metodele hoţilor sunt foarte diverse, şi uneori parcă desprinse din filme. Cele mai multe spargeri se dau prin forţarea zonelor de acces în locuinţă, uşi, ferestre, guri de aerisire, acoperişuri, dar şi prin deschiderea uşii cu chei normale sau cu şperaclu. În arsenalul infractorilor intră seturi de chei, leviere, bormaşini, dar şi instrumente concepute de ei, cu ajutorul cărora pot smulge încuietorile de la uşa de acces. Cu precădere, spargerile se dau noaptea, între orele 2.00 şi 4.00, dar asta nu este o regulă. Cei mai mulţi dintre ei nu lasă urme şi de aceea identificarea este, destul de anevoioasă. La nivelul municipiului Lugoj, nu putem vorbi de un fenomen al furturilor din locuinţe, sau de grupuri organizate. Hoţii, sunt de cele mai multe ori din alte zone ale ţării şi vin la pont. Majoritatea infracţiunilor de furt din aria noastră de competenţă nu vizează decât foarte rar prejudicii însemnate, dar bunurile sunt foarte greu de recuperat.”

Luna aceasta, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J Timiş, au testat vigilenţa cetăţenilor din Timiş, cu privire la furtul din imobile.
Astfel, oamenii legii în civil, s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai diferitelor societăţi de cablu sau salubritate.
Fără niciun efort, aceştia au putut să pătrundă în case fără să fie legitimaţi sau suspectaţi de proprietari.
Oamenii au fost apoi informaţi cu privire la riscurile la care se expun, fiind sfătuiţi ca pe viitor să fie mai precauţi.

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timiş, hoţii din apartamente acţionează ca-n filme, cu bormaşini, leviere sau chei potrivite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *