În Timiș, dintre toţi candidaţii PNL la CJT, s-ar putea să rămână unul de la… USR!

Nicolae Robu a alertat, iarăşi, organizaţia liberală timişeană. Declaraţia sa, conform căreia nu va fi desemnat un candidat PNL pentru preşedinţia consiliului judeţean, a stârnit furtună în filială. Lipsa unei nominalizări clare deschide calea tuturor posibilităţilor la şefia CJT din partea liberalilor, inclusiv susţinerea unui candidat de la… USR.

Logica aceasta a fost alimentată tot de declaraţia primarului Timişoarei, care a spus că nici un liberal timişean nu are notoriettate şi anvergură pentru a trage în sus lista partidului. Robu îşi motivează susţinerea pe posibilitatea ca preşedintele CJT să fie ales dintre consilieri, situaţie în care nu-şi mai are rostul nominalizarea unui candidat.

Explicaţia lui Robu poate sta în picioare din această perspectivă, însă s-a deschis, astfel, şi calea unei noi variante, care îi alarmează pe liberali. Neexistând nici o nominalizare concretă, în final Robu poate impune la şefia CJT, după alegeri, omul pe care şi-l doreşte, neavând asumat nici un angajament anterior.

Mai mult, dacă lucrurile nu ies aşa cum şi-ar dori primarul Timişoarei, există chiar posibilitatea susţinerii unui candidat din alt partid, probabil din USR, pentru a nu se crea un nou centru de putere în PNL Timiş, care l-ar vulnerabiliza pe Nicolae Robu. Or, dacă liberalii timişeni ar avea nominalizat un candidat, chiar şi-n cazul votului pe liste, lui Robu i-ar fi mai greu să revină ulterior şi să impună pe altcineva.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.