În staţiunea Straja se poate schia pe două pârtii

Toate locurile de cazare din Straja au fost rezervate pentru două săptămâni

În staţiunea Straja se poate schia pe două pârtii

Turiştii care vor urca la munte în staţiunea Straja, din Valea Jiului, vor putea schia pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui.

“Zona schiabilă a fost pregătită cu zăpadă artificială. În afara zonei schiabile în staţiune nu este zăpadă, din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

CITEȘTE ȘI: Zile libere în 2023. Când va fi prima minivacanță din acest an

Se poate schia pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, instalaţiile de transport pe cablu fiind funcţionale. Calitatea pârtiilor este de nota 8, pe o scară de la 1 la 10”, spune şeful Formaţiei Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să rămână în staţiune şi să nu plece pe alte trasee din zonă, deoarece de la altitudini mai mari de 1.600 metri pot întâlni porţiuni de iarbă sau stâncă îngheţate şi există riscul să alunece foarte uşor.

Persoanele care doresc să ajungă în Straja au la dispoziţie drumul judeţean care urcă din oraşul Lupeni sau telegondola, care funcţionează între orele 9,00-17,00. Maşinile pot fi parcate la staţia de plecare a telegondolei sau la intrarea în staţiune.

sursa: radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *