În România vacanțele sunt mai scumpe cu până la 20% în 2022. Speranța rămâne în deschiderea cât mai multor destinații externe

În România vacanțele sunt mai scumpe cu până la 20% în 2022. Speranța rămâne în deschiderea cât mai multor destinații externe

În România vacanțele sunt mai scumpe cu până la 20% în 2022. Speranța rămâne în deschiderea cât mai multor destinații externe.

Cea mai mare modificare apărută în turism în ultimii doi ani e reprezentată de blocarea anumitor destinații din cauza pandemiei.

Din același motiv, industria turismului a pierdut multe miliarde de euro în acești doi ani și multe entități, fie agenții de turism, hoteluri sau stațiuni au fost aproape de faliment, în ciuda suportului oferit de state.

CITEȘTE ȘI: Meditații gratuite la matematică și chimie pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea Politehnica Timișoara

Vacanțele s-au scumpit cu până la 20% în România, iar incoming-ul este tot la pământ.

„În toată această perioadă, tour operatorii au oferit turiștilor vacanțe în locurile unde s-a putut călători. Relaxările și deschiderile pentru turism ale țărilor au influențat foarte mult traficul turistic. De exemplu, Bulgaria a anunțat în iunie 2021 că turiștii români vor putea să vină fără nicio restricție în timpul sezonului estival. A fost o decizie care a dus la creșterea traficului turiștilor români spre Bulgaria cu 30%-35%”, spune, pentru Economedia, Alin Burcea, CEO-ul touroperatorului Paralela 45.

România, scumpiri pe linie

De altfel, măsurile luate contra pandemiei de coronavirus, dar și pierderile din această perioadă au determinat scumpirea vacanțelor. Potrivit lui Alin Burcea, în România acestea s-au scumpit cu 5%-20%, inclusiv din cauza creșterii prețurilor la gaze și curent electric.

Citește integral pe economedia.ro

g4media

foto: fabrica de vacante


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *