În România trec şi 120 de ore între testare şi rezultat. Medicul Virgil Musta atrage atenţia asupra lipsei de echipamente şi personal

Medicul Virgil Musta avertizează că țara noastră riscă să se confrunte cu cazuri de poliomelită

Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia depăşirea a 120 de ore între testare şi rezultatul pentru Covid19 reprezintă o problemă reală.

CITEȘTE ȘI: Un turc a intrat în vama Nădlac la volanul unui TIR. Când i-au verificat remorca, polițiștii au găsit un grup uriaș de oameni

„Cel mai bine ar fi ca probele să fie recoltate în cursul săptămânii. Vineri nu este o zi bună de recoltare pentru că ajung în laborator sâmbătă, duminică când se lucrează ceva mai puţine teste. În România, chiar şi în cazul unui focar de Covid-19, rezultatele au venit după aproape 120 de ore”, a declarat el.

Se pare că România se află departe de standardele europene în ceea ce priveşte capacitatea de prelucrare a testelor, în timp ce în ţările europene specialiştii au impus să nu există o diferenţă mai mare de 48 sau 72 de ore. Grav este că în România întârzierea este mare şi în cazul focarelor.

Medicul infecţionist Virgil Musta atarge atenţia că un timp atât de lung nu permite identificarea rapidă a focarului şi luarea rapidă a măsurilor. „Problema este că nu sunt suficiente echipamente şi personal calificat ca să poată face toate testele necesare, de unde derivă şi acest timp mare de aşteptare din momentul în care se recoltează până se primeşte rezultatul. Acest lucru împiedică luarea măsurilor în focar, identificarea posibilităţii de răspândire a acestui focar în alte zone şi luarea măsurilor respective. Din punct de vedere epidemiologic este un timp mare de aşteptare şi îngreunează munca epidemiologilor în focar”.

sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În România trec şi 120 de ore între testare şi rezultat. Medicul Virgil Musta atrage atenţia asupra lipsei de echipamente şi personal

  1. Daca nu venea covidul nu stiau ca nu au aparatura si personal calificat in numar suficient,asta arata cit de pregatiti au fost pentru genul acesta de calamitati care putea lovi oricind,inafara de salarii nu ii intereseaza nimic,valabil pentru marea majoritate a celor care lucreaza in domeniul sanitar,pe toate nivelurile,acum au descoperit si ca nu au doctori suficienti de ati,exact acum in toiul epidemiei,si simbata si duminica daca muncesc in regim normal ce se intimpla,tusesc,intr o asemenea situatie trebuie lucrat la maximul,acum se vede cit sint de dedicati,nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai seama ca o proba recoltata de vineri pina luni cind va fi prelucrata poate da erori,s a vazut cum e si cu precizia testelor,mai trece ceva timp si o sa descopere cine stie ce alte lipsuri,sint curios daca specialistii de la dsp fac celebrele lor anchete simbata si duminjca,ca se pare ca la sfirsit de saptamina covidul i a pauza,se odihneste.

Lasă un răspuns