În curând românii vor putea să își înmatriculeze mașinile într-o singură zi

Parlamentarii UDMR au depus o propunere legislativă prin care înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor să aibă loc într-o singură zi şi într-un singur loc, prin aceasta Uniunea dorind introducerea, în România, a unor exemple de bune practici din Occident, relatează G4media.ro.

Actul normativ aduce îmbunătăţiri semnificative privind reducerea birocraţiei şi costurile înmatriculării, iar iniţiativa a fost elaborată de Benedek Zakarias şi Bende Sandor, deputaţi UDMR.

„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare a vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp.

Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării, proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a declarat Benedek Zakarias, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.

Bende Sandor, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii, a evidenţiat partea practică a propunerii legislative.

„Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrului Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem, pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc”, a explicat Bende Sandor

Dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă iniţiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând de anul viitor.

 

sursa:Brașov.net

 

ghidularadean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “În curând românii vor putea să își înmatriculeze mașinile într-o singură zi

  1. Procesul de inmatriculare a unui auto este nu complicat este ultra complicat iar acea structura din subordinea prefecturii care se ocupa de aceasta inmatriculare este foarte posibil sa fie printre cele mai retrograde institutii din Romania si nu am inteles de ce posturile de acolo sin t ocupate numai de personal detasat de la politie,nu mai avem persoane in tara cu studii suficiente pentru a ocupa acele posturi,cred ca sintem unici in Europa unde la aceasta activitate lucreaza numai de la politie,peste tot sint doar functio nari ai primariilor,in GB trimiti un mail si iti vin acasa undeva la 7 zile noile documente ale masinii,dar la noi nu se poate,a se citi nu se vrea,sa fie cit mai complicat,sa infloreasca intermediarii,care s au inmultit ca ciupercile dupa ploaie,guvernul Nastase i a aburit pe europeni in 2004 cind a combinat si a iesit o struto camila acest minister al administratiei si internelor si vesticii nu s au prins,iar acei angajati ai prefecturii care lucreaza la ghisee trebuie sa stie ca ei acolo nu au nici o tangenta cu politia sint doar niste functionari ai unui serviciu ai prefecturii asa cum de altfel scrie si pe firma de deasupra intrarii,unde nu se regaseste cuvintul ,, politie ,, sa speram ca udmr va fi consecvent asa cu  il stim si  va  introduce initiativa legislativa pe ordinea de zi scapind de un adevarat calvar milioane de romani iar politia se va ocupa mai mult de hoti si alte categorii de infractori care au proliferat in ultimii ani iar activitatea  birocratica va fi facuta de functionari.

    1. Adevărat, mi-a luat o săptămână să imatriculezi o mașină in România. Am avut nevoie de 4 dosare….hârtii peste hârtii de la diferite instituții….Am refuzat să apelezi la intermediari că am zis căt de greu poate fi …., dar la urmă am cheltuit mai mulți bani, decât daca aș fi platit unul… 

  2. I. Inmatriculare Germania: programare pe internet ora 7:30 la autoritatea de inmatriculare…predat nr de RO la 7:35…primit talon 1+2 si numere (rezervate pe internet) la 7:40. Cost total : 39 Euro. 
    II. Scoatere din evidenta Romania: din cauza birocratiei si a timpului necesar …am solicitat ajutorul unei firme de intermediere… cost total 250 lei. Timp 6 zile…

Lasă un răspuns