În ce condiţii ar putea fi folosite radarele pistol. Dacă nu se respectă, amenda poate fi nulă!

radar pistol

Senatorii au aprobat, la începutul acestei săptămâni, proiectul de lege care stabileşte că radarul de tip pistol să poată fi utilizat doar la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele poliţiei rutiere. Deşi proiectul fusese adoptat încă de anul trecut de Parlament, în urma sesizării preşedintelui Klaus Iohannis, Curtea Constituţională a stabilit atunci că legea este neclară.

„Practic, pe actualele prevederi care au fost declarate constituţionale se respectă proiectul de lege pe care l-am iniţiat, în integralitate, şi au fost declarate neconstituţionale amendamentele depuse de colegi parlamentari. Proiectul de lege iniţial prevedea obligativitatea montării aparatelor radar certificate pe maşini inscripţionate cu însemnele poliţiei şi ale poliţiei de frontieră, obligativitatea purtării uniformelor de poliţist şi poliţist de frontieră de către cei care aplică contravenţiile, obligativitatea ca aceste maşini cu mijloace certificate să fie în locuri vizibile şi s-a mai menţinut acea prevedere potrivit căreia distanţa este de 10 metri între maşina dotată cu inscripţia poliţiei şi cu distanţa la care agentul constatator poate să stea cu aparatul radar”, a declarat deputatul liberal Florin Roman, unul dintre iniţiatorii proiectului de modificare, pentru Stirileprotv.ro.

De asemenea, deputatul PNL a adăugat că a fost declarată constituţională şi prevederea potrivit căreia sunt nule de drept toate procesele verbale de constatare care sunt întocmite în urma unor contravenţii din partea unor agenţi care nu sunt în maşini inscripţionate.

 

promotor.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În ce condiţii ar putea fi folosite radarele pistol. Dacă nu se respectă, amenda poate fi nulă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *