În BANAT vom avea ZĂPADĂ DE REVELION! Temperaturile scad brusc la începutul săptămânii viitoare

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă că ne-am putea bucura de zăpadă de Revelion, iar temperaturile vor coborî mult sub zero grade. La începutul săptămânii viitoare încep ninsorile.

Potrivit meteorologilor, de marţi, 29 decembrie, temperaturile scad brusc în zona de vest a ţării, valorile nocturne ajungând la -3 grade, la Timişoara.

 

prognozaExistă posibilitatea să ningă la cumpăna dintre ani în mare parte din Banat, zăpada urmând să cadă aproape sigur în zonele montane din vestul ţării, cum ar fi Semenic şi Muntele Mic.

Ninsoarea ce va cădea în 30 şi 31 decembrie, precum şi 1 ianuarie, va fi urmată de coborârea temperaturii până la -10…-11 grade Celsius.

Pentru data de 3 ianuarie se anunţă chiar -14 grade, în zonele mai înalte din vestul ţării.

 

Datele oficiale arată că şi  în zona de Nord se vor înregistra în noaptea de Revelion temperaturi de la -4 la -7 ºC ziua şi de la -9 la -12 ºC noaptea. În acelaşi timp, în Capitală temperaturile vor varia de la -3 la -6 ºC ziua şi de la -8 la -11 ºC noaptea.

Şi în regiunea de sud temperaturile vor scădea simţitor comparativ cu valorile înregistrate în aceste zile. Astfel, noaptea vor fi înregistrate temperaturi care vor porni de la -7 şi vor ajunge la -10 ºC, iar ziua – de la -2 la -5 ºC.

De asemenea, datele meteo mai arată că la sfârşitul acestui an se va păstra o presiune atmosferică înaltă, iar vântul va bate din direcţia Nord-Est.

2 Comments
I. Cristina 06/01/2016
A nins in Banat de Revel, atat pe Muntele Mic (au fost eu acolo), cat si pe Semenic, mai putin.
stire eronata 06/01/2016
Abureala de la specialisti in meteorologie, nu a nins deloc! Fie specialistii lui peste nu stiau sa interpreteze datele radarului Dopller fie erau in ... concediu