În Banat, căldura excesivă a scos viperele din cuiburi

vipera 1

Doar două doze de ser antiviperin sunt disponibile în tot judeţul Caraş-Severin, repartizate la Spitalul Judeţean de la Reşiţa şi la cel Orăşenesc din Oraviţa.

Pe fondul temperaturilor ridicate, viperele s-au înmulţit, un exemplar a intrat într-o bucătărie la Ciclova Montană. Proprietara casei, Sanda Junea spune că în casă nu a mai avuţ dar în curte în fiecare an găseşte, exemplare: ,,În general ţinem uşa închisă că ştim că sunt vipere, dar s-a înfundat scurgerea la bucătărie şi un pic a ieşit apă. Atunci, ca să se usuce, am lăsat uşa deschisă şi probabil că a intrat în acel moment.,,

Între timp, doar două doze de ser antiviperin sunt disponibile în tot judeţul Caraş-Severin, repartizate la Spitalul Judeţean de la Reşiţa şi la cel Orăşenesc din Oraviţa. Unitatea medicală din Oţelu Roşu nu are nicio doză pe stoc, dar nici nu a solicitat vreuna – susţine purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros. Spitalele Caransebeş şi Moldova Nouă au făcut demersuri pentru a primi serul şi aşteaptă dozele.

Autorităţile fac apel la turişti şi localnici, să fie atenţi şi să nu confunde viperele cu şerpii neveninoşi!

 

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns