Vaccin hexavalent insuficient pentru judeţele Timiş şi Caraş-Severin

vaccin bebelusi

Vaccinul hexavalenţ necesar pentru imunizarea copiilor de până la un an a ajuns în sfârşit, în judeţul Caraş-Severin.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a primit 1.170 de doze dintr-un necesar de 2.500 de doze, doar pentru primul trimestru. Serul va fi distribuit medicilor de familie pentru a începe cât mai curând vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitiei B şi poliomielitei. În ciuda acestei veşti bune, Ministerul Sănătăţii are restanţe mari faţă de judeţul Caraş-Severin. În plus, în teritoriu ar mai trebui să ajungă până la sfârşitul anului încă 1.650 de doze pentru trimestrele II şi III şi 1.800 pentru trimestrul IV.

Vaccinul hexavalenţ care imunizează bebeluşii împotriva a şase boli a lipsit o lungă perioadă şi nu a fost de găsit nici măcar în farmacii. Medicii de familie susţin că au fost părinţi care au dorit să-l cumpere, dar nu au avut de unde. Astfel de probleme au existat în toată ţara. Vaccinul trebuie să se administreze copiilor la două luni, la patru şi la 11 luni.

Vaccinul fereşte copilul de şase boli importante: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielita, bolile date de hemofilus influente – care pot afecta sistemul respirator şi sistemul nervos central, şi hepatita de tip B – o hepatită care poate să se cronicizeze sau chiar să ducă la cancerul hepatic. Imunizarea se desfăşoară la cabinetele medicilor de familie şi este gratuită, fiind inclusă în programul naţional de imunizări.

Vaccinul hexavalent a ajuns şi în judeţul Timiş. 4.060 de doze de vaccin vor ajunge din farmacia Direcţiei de Sănătate Publicã la medicii de familie. Serul a lipsit din majoritatea judeţelor din ţara. Astfel că din această săptămână poate începe imunizarea atât a copiilor restanţieri cât şi a celor care împlinesc vârsta de vaccinare. În total, 107.300 de doze de vaccin hexavalent au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în întreaga ţară.

Astfel de probleme cu stocurile de vaccin apar frecvent. Asta în condiţiile în care oricum, foarte mulţi părinţi refuză imunizarea din cauza unor informaţii eronate, lipsei de informaţii sau de frica reacţiilor adverse.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vaccin hexavalent insuficient pentru judeţele Timiş şi Caraş-Severin

  1. Mafia din Timisoara face cel mai mare GENOCID din Romania!Transferati-va copii in alte Judete pana le faceti vaccinurile si terminam o data cu mafia .Cei care cumpara de pe piata neagra aceste vaccinuri sunt si ei raspunzatori pentru acest haos.Mafiotii vad ca merge ,si atunci ,nu renunta…ci merg inainte.Mai si mint ca le aduc cu mare greutate din Ungaria sau de cine stie unde

Lasă un răspuns