Impozitul pe terenul intravilan crește datorită aplicării noului Cod fiscal

Raul Cozarov 1

În timp ce administrațiile locale fac eforturi să mențină taxele și impozitele locale la nivelul anului trecut, apariția noului Cod fiscal dă peste cap toate socotelile. Acest act normativ a intrat în vigoare din 1 ianuarie și, prin noua modalitate de calcul impusă de normele sale, stabilește o creștere uriașă la impozitul pe terenul intravilan.

Deocamdată, lumea nu prea cunoaște noua situație, însă este clar că în momentul în care vor afla noile valori, se va produce o explozie de nemulțumire.

Revolta oamenilor va fi cu atât mai mare cu cât acest mod de calcul nu ține cont de realitatea din teren și impune o suprafață de 400 de metri pătrați drept ”curți construcții” chiar și în cazurile în care proprietarii nu dețin o asemenea suprafață!

Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia, susține că modul de calcul al impozitului pe terenul intravilan, stabilit prin noul Cod fiscal, este o mare nedreptate la adresa cetățenilor: ”Acest mod de calcul va duce la creșterea chiar și de trei ori a impozitului pe terenul intravilan, fapt ce îi va face pe mulți cetățeni să fie în imposibilitatea de a-și plăti aceste taxe. În primul rând, este imoral să se majoreze atât de mult acest impozit, iar pe de altă parte, este neconstituțional să impui această suprafață de 400 de metri pătrați, indiferent dacă omul o deține sau nu. În România, se tot vorbește de autonomie locală, dar constatăm că e vorba doar de două cuvinte care sună frumos, pentru că nimeni nu ține cont de această autonomie locală. Noi, la Gătaia, am aprobat în noiembrie taxele și impozitele locale pentru anul 2016 și am stabilit ca acestea să nu crească, ci să rămână la nivelul anului trecut. Evident, prin noul Cod fiscal nu s-a ținut cont de hotărârea autorității locale. Printr-o simplă formulă de calcul strecurată în Codul fiscal, suntem obligați să îl aplicăm, iar oamenii se vor trezi că au de plată sume mult mai mari decât putea cineva să-și imagineze”.

Acesta este celebrul Cod fiscal cu care se tot lăuda Guvernul Ponta, unul care lovește direct în omul cu venituri modeste, contribuabilul de rând, care cu greu își va putea achita dările.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Impozitul pe terenul intravilan crește datorită aplicării noului Cod fiscal

  1. Iarăși se vede ce parlamentari mizerabili avem! Pentru asemenea legi sant plătiți cu o groaza de bani și mai vor și pensii speciale!

  2. Oare cit vom mai suporta ,noi taranii,aceste poveri uriase?Ne-am bucurat ca am primit terenurile inapoi,dar cu amaraciune trebuie sa spunem ca datorita acestor taxe si impozite,suntem nevoiti sa instrainam toate terenurile si s-o luam in lumea larga.Sa vedem pe urma ,de unde I-si vor mai realiza veniturile acesti mincinosi de guvernanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *