Impostori în uniformă la Timişoara

politisti 4

# Unii purtători ai hainelor de poliţist îi apără pe cei care încalcă legea, clocind planuri de răzbunare împotriva celor care le cer să-şi facă meseria # O timişoreancă a fost nevoită să ajungă în instanţă pentru a demonstra că a fost nedreptăţită de „oamenii legii” pe care îi chemase în ajutor
———————————–

Plătiți să răspundă 24 de ore din 24 la solicitările de ajutor formulate de cetățeni, unii polițiști timișoreni nu au altceva mai bun de făcut decât să-i pedepsească pe cei care au îndrăznit să îi deranjeze și să-i scoată din tihna biroului pe străzile orașului.

În ediția din 25 noiembrie, am publicat articolul intitulat „Abuzurile unor milițieni de la Secția 2, demontate în instanță”, iar ecourile n-au întârziat să apară.

CITEŞTE ŞI: Șef de post găsit mort: a fost ucis

Am fost contactați de o altă victimă a unor așa-ziși polițiști de la aceeași secție 2, care ne-a povestit cum a fost nevoită să își caute dreptatea în instanță, deoarece conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, în loc să întreprindă o anchetă internă reală pentru a descoperi adevărul, a mimat, de ochii lumii, că-și controlează subalternii și i-a transmis petentei că polițiștii reclamați de aceștia nu sunt niște abuzivi, ci, dimpotrivă, sunt curați ca lacrima și de un profesionalism desăvârșit. Ce să vezi, însă, instanța a fost de altă părere…

La capătul răbdărilor

Pensionară trecută de 60 de ani, timișoreanca Virginia Sarca locuiește la etajul doi al unui bloc situat pe strada Argeș, în zona stației de tramvai Cluj, în apropierea Complexului Studențesc, iar de ani buni încoace este nevoită să suporte cu stoicism, în nopțile din week-end, de la începutul primăverii până toamna târziu, decibelii produși de cluburile aflate în proximitatea Stadionului „Dan Păltinișanu”, în special de clubul „Heaven”.

În noaptea de vineri, 3 iulie 2015, pe la ora 23,30, ajunsă la capătul răbdărilor și nemaiputând suporta zgomotul și vibrațiile conexe acestuia produse de volumul foarte ridicat al muzicii de la „Heaven”, doamna Sarca a pus mâna pe telefon și a sunat la Poliția Locală Timișoara (PLT) pentru a reclama acest lucru.

Comunicatul de presă postat în 15 iulie 2015 pe site-ul Poliției Locale Timișoara
Comunicatul de presă postat în 15 iulie 2015 pe site-ul Poliției Locale Timișoara

Operatorul PLT i-a explicat timișorencei că nu avea pe cine să trimită să verifice veridicitatea celor sesizate, fiindcă polițiștii locali supravegheau, chiar la acea oră, concertul de jazz din Piața Victoriei, însă a sfătuit-o să sune la Secția 2 Poliție, pe raza căreia se află atât domiciliul acesteia, cât și clubul cu pricina.

Polițiștii au în dotare dopuri pentru urechi?!

Zis și făcut. Doamna Sarca a sunat la Secția 2, iar peste un sfert de oră au ajuns la dumneaei doi agenți de la Secția 2, un bărbat și o femeie. Inițial, cei doi au invitat-o să coboare în stradă, însă timișoreanca i-a rugat să urce ei pentru a constata singuri cât de tare se aude muzica. Cei doi au urcat, dar erau „vădit iritați” și nici nu s-au prezentat, precizează doamna Sarca.

Unul dintre cei doi agenți, bărbatul, și-a notat datele reclamantei, după care i-a spus acesteia că el… nu aude nimic! Stupefiată, timișoreanca l-a întrebat „Cum nu auziți?!”, la care agentul îi răspunde că pe el nu-l deranjează volumul muzicii, ba chiar o avertizează că ar putea să o amendeze pentru solicitarea abuzivă a organelor de poliție!

Șocată de atitudinea așa-zișilor polițiști, doamna Sarca le-a comunicat acestora că abuz este ceea ce fac ei, pentru că dumneaei nu este un infractor, ci, dimpotrivă, ea este cea afectată de zgomotul produs de cluburile de lângă stadion în toate nopțile de week-end timp de peste o jumătate de an. De altfel, în acea noapte, boxele de la „Heaven” au duduit până a doua zi dimineață, la ora 8,30, dar, probabil, cei doi polițiști și-au înfundat bine de tot dopurile în urechi…

A cui armă e răzbunarea?

După plecarea celor doi agenți, Virginia Sarca a sunat din nou la Secția 2, pentru a afla numele lor, fiindcă aceștia nu-și declinaseră identitatea până la sfârșitul vizitei. Doamna Sarca este de părere că acel nou apel telefonic a sporit iritarea celor doi agenți, dovadă că, la câteva zile de la acea dată, s-a trezit în cutia poștală cu un… proces-verbal de contravenție, întocmit, chipurile, în data de 3 iulie 2015 și trimis cu poșta în data de 7 iulie.

În respectivul proces-verbal, agentul de poliție consemnase că „Susnumita la data și ora mai sus menționate a solicitat prezența la fața locului a unui echipaj de poliție, fără motiv, invocând faptul că în zonă se aude muzică la intensitate mare care deranjează locatarii” și îi aplicase o amendă de 100 de lei!

Fragmentul din procesul-verbal de contravenție în care agentul Secției 2 minte de îngheață apele
Fragmentul din procesul-verbal de contravenție în care agentul Secției 2 minte de îngheață apele

Polițistul scosese din joben și un martor care a atestat, prin semnătură, că așa-zisa contravenientă… refuzase să semneze de primire procesul-verbal! Păi cum putea să semneze doamna Sarca așa ceva, din moment ce agenții plecaseră fără să întocmească nici un proces-verbal?!

Mai mult: cum să susțină „martorul” că a fost de față când „contravenienta” a refuzat să semneze, din moment ce așa-zisul refuz ar fi trebuit să aibă loc în apartamentul doamnei Sarca, spațiu în care „martorul” n-a călcat în viața lui?! În ce ne privește, trăim un deja vu: și în articolul publicat în 25 noiembrie am arătat cum alți doi polițiști de la Secția 2 scoseseră din pălărie un „martor” care să le susțină scenariul.

Doamna Virginia Sarca, o timișoreancă care nu s-a lăsat intimidată de polițiștii abuzivi
Doamna Virginia Sarca, o timișoreancă care nu s-a lăsat intimidată de polițiștii abuzivi

Ce să înțelegem din cazurile astea, că la Secția 2 a devenit o practică a polițiștilor de a comite abuzuri pe care să le acopere cu ajutorul unor martori mincinoși? Iar când victimele se plâng conducerii IPJ Timiș, aceasta îi ține în brațe pe abuzivi și le ia apărarea prin instanțe. Halal polițiști, halal șefi…

Anchetă formală

De ce spunem că acești pseudo-polițiști sunt acoperiți de șefii lor? Păi uite de ce: după ce a primit prin poștă procesul-verbal de contravenție, doamna Sarca s-a prezentat în audiență la șeful de atunci al Poliției Municipiului Timișoara, Sabin Bogoșel, între timp pensionat, căruia i-a povestit ce i s-a întâmplat, urmând ca acesta să dispună o anchetă internă.

Conducerea IPJ Timiș acoperă ilegalitățile subalternilor
Conducerea IPJ Timiș acoperă ilegalitățile subalternilor

Doar că, de la „Municipiu”, petiția doamnei Sarca a ajuns la „Județ” și anume la Biroul Control Intern al IPJ Timiș, care, așa cum i-a transmis petentei însuși șeful inspectoratului, Ion Mirescu, „în urma verificărilor efectuate”, nu a constatat „comiterea de către personalul din subordine de fapte care să constituie abateri disciplinare”. Același comisar-șef Mirescu îi sugera timişorencei ca, în cazul în care contestă legalitatea procesului-verbal de contravenție, să se adreseze instanței de judecată. Lucru pe care, evident, timișoreanca l-a și făcut, nu că n-ar fi avut de unde să achite amenda de 100 de lei, ci pentru că nu a vrut să le dea satisfacție celor doi polițiști abuzivi.

Surpriză de proporții în instanță

Ca atare, Virgina Sarca a formulat o plângere contravențională pe care a înaintat-o Judecătoriei Timișoara, la care a anexat procesul-verbal contestat și – surpriză maximă pentru IPJ Timiș! – copii xerox ale articolelor apărute, în luna iulie 2015, în presa locală, în care se prezenta o acțiune întreprinsă de Poliția Locală Timișoara – a nu se confunda cu Poliția Națională! – chiar în acel week-end, 3-5 iulie, în urma căreia clubul „Heaven” a fost amendat contravențional cu 500 de lei pentru că „a tulburat liniștea locatarilor prin folosirea aparatelor muzicale la intensitate mare la punctul de lucru din zona Stadionului „!

De altfel, inclusiv pe site-ul PLT a fost postat un comunicat de presă în care se dădeau detalii despre această acțiune a polițiștilor locali: „La dispeceratul Poliției Locale au fost primite mai multe sesizări de la cetățenii care locuiesc pe străzile Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, Arieș, Spitalul Județean, zona Soarelui, iar în urma verificărilor efectuate la fața locului polițiștii locali au constatat că aspectele sesizate se confirmau”.

Așadar, în timp ce polițiștii locali constatau, cu propriile simțuri, că muzica de la „Heaven” ținea trează în creierii nopții populația din două cartiere, cei doi agenți cu deficiențe de auz sau cu dopuri în urechi – alegeți varianta care vă pare mai plauzibilă! – de la Secția 2 cloceau planuri de răzbunare pentru că au fost solicitați să-și facă meseria…

IPJ Timiș, cu coada-ntre picioare

Evident, luând act de proba zdrobitoare depusă de petentă și coroborând-o cu declarațiile contradictorii și neplauzibile ale martorului chemat și el în fața instanței, completul de judecată a dat singurul verdict logic și anume anularea procesului-verbal de contravenție!

Polițiștii Secției 2 acționează doar cum vor mușchii lor
Polițiștii Secției 2 acționează doar cum vor mușchii lor

Realizând că oamenii săi au fost prinși cu minciuna într-o modalitate care nu mai lăsa loc de comentarii, IPJ Timiș a ieșit din proces cu coada-ntre picioare, renunțând la dreptul pe care îl avea, acela de a face apel. Se făcuse destul de râs…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

26 thoughts on “Impostori în uniformă la Timişoara

 1. cand zici politist zici militian si zici abuz. nu se poate una fara cealalta! cosmin prostu’ cainele nostru de la circulatie care imbraca de futui pomana uniforma stie cel mai bine.

  1. Vă rog să nu generalizaţi ! Sunt mulţi oameni de toată isprava în Poliţie. Dar, normal, ies în evidenţă lucrurile şi personajele negative.

 2. Nu e un caz singular la Timisoara si la Brasov se intampla asa ceva numai ca aici Politia Locala nu vrea sa-si faca datoria.Am fost in audiente la viceprimarii orasului Brasov,plangeri peste plangeri,raspunsuri ca se va rezolva,ultimul a fost,,SE VA DEMARA PROCEDURA DE SUSPENDARE/INTERZICERE A ACTIVITATII BARULUI RESPECTIV…….”,rezultatul???nici in ziua de azi nu s-a facut nimic.Aceeasi Romanie!!!Au trecut aproape 2 luni de atunci si nimic,muzica este la fel sambata de sambata,programul acelasi nici o modificare.Eu am cerut modificarea programului adica pana la orele 22.00,nu pana la ora 3 noaptea si care nici asta nu se respecta.Nu mai spun ca plangeri sunt la Politia Locala din 2015…..deci?CORUPTI,INCOMPETENTI,INFRACTORI astia ne conduc…..

  1. Dimpotriva aici si peste tot,intotdeauna Politia Locala ia masuri dar nu cat vrea unul sau altul ci cat prevede legea

   1. Da, într-adevăr, întotdeauna, Poliţia Locală a răspuns prompt şi cu bun simţ dar, să nu uităm că Poliţia Locală este în subordinea Primăriei Timişoara care autorizează aceste spelunci deci…. este cam legată de mâini.

 3. Am gasit un caz interesant la IPJ Timis. Politist proprietar de apartament in Timisoara inchiriaza colegului sau care este seful unei sectii de politie intr-un oras la peste 57 km de Timisoara apartamentul respectiv iar IPJ-ul plateste cu titlu de compensatie chirie 400 euro/luna.
  Cite cazuri din acesta sint in IPJ Timis ?
  cazul acesta este cunoscut de sefii IPJ dar tac si il acopera De ce?

  1. Cine caută, găseşte ! Probabil stiţi, prin prisma profesiei, cât de multe procese, împotriva IJP Timiş, sunt ! La fiecare termen (termene la procesul avut de mine) mai erau cel puţin 5 – 6 dosare de contestare a măsurilor abuzive ale agenţilor de poliţie.

  1. Nu este vorba doar de Heaven, chiar mai rău este No Name, mai este şi Lemon şi, din 2015, după mii de sesizări pentru deranj, a mai aparut si Epic Vara, a tânărului PSD-ist Sebastian Răducanu. Toate aceste cluburi deranjează zona Spitalului Judeţean, Cluj, Aries şi, în funcţie de curenţii de aer, si zona Soarelui, Girocului si chiar mult mai departe, până în Calea Şagului sau Zona Modern, de cca. 13 – 14 ani dar, de fapt, nu se face nimic concret pentru locuitorii din zonă care, de prin aprilie şi până toamna târziu (No Name se mai aude şi acum !) nu dorm, cel putin 3 – 4 nopţi pe săptămână ! Poliţia ne trimite la Primărie pentru c[ Primăria autorizează aceste „activităţi” iar Primăria deşi ştie ce se întâmplă, autorizează încă un club – Epic Vara – în 2015 !!!

   1. Noi locuim pe blv. Eroilor si nu se aude nimic de la cluburile din zona stadionului. Poluarea fonica provine de la traficul rutier care pe anumite intervale de timp depaseste limita impusa de legislatia in vigoare!
    Cine va poate lua in serios cand afirmati ca unii aud muzica in calea Sagului sau … in zona Modern.
    Apropo cate mii de sesizari exista in legatura cu aceasta problema?

    1. Stimata asociatie, sunteti fericiti daca nu auziti cluburile, va invidiez. Pentru numarul exact de reclamatii si zona din care provin, va rog sa va adresati Politiei Locale si Sectiei 2 Politie din zona Girocului.

    2. Stimata asociatie, sunteti fericiti daca nu auziti cluburile, va invidiez. Pentru numarul exact de reclamatii si zona din care provin, va rog sa va adresati Politiei Locale si Sectiei 2 Politie din zona Girocului. La cerere, puteti primi o lista cu toate reclamatiile, primite de Politie, pe aceasta tema.

 4. Domnule Ciprian Brindescu articolul puncteaza foarte bine problemele legate de conduita unor indivizi care nu merita sa poarte uniforma de politist. In schimb atat dvs cat si intreaga presa folositi termeni preluati din folclorul urban!
  Concret in articolul de fata apare exprimarea „copii xerox ale articolelor aparute in presa locala …”. Pe toate gardurile, in reclame, in anunturi de angajare apare aceeasi formulare gresita copii xerox. Care xerox? Xerox este numele propriu a unui concern ce produce birotica sub sigla Xerox pentru ca pe piata mai exista Agfa, Minolta, Canon, Fuji si multe altele. Corect ar fi aparatul fotocopiator, actiunea este fotocopiere, ceea ce rezulta fiind FOTOCOPIE. Deci doamna a depus in instanta ca probe cateva fotocopii a unor articole! Daca copia a fost realizata pe un aparat Canon sau Fuji vom zice copii canon ori copii fuji utilizand aceeasi logica!?
  Este comica situatia cand unii destepti afirma ca sunt incaltati cu adidasi Nike…
  Macar in presa sa ne exprimam corect!

  1. Încercaţi să duceţi problema în derizoriu, puneţi accentul pe formă ca să diminuaţi fondul problemei !

   1. Stimata madam Sarca se pare ca dvs nu intelegeti scopul precizarii vis a vis de termenii utilizati in general in toata presa si in vorbirea de zi cu zi!
    Mesajul nu are nimic cu actiunea dvs, in schimb reflecta o stare de fapt perpetuata la toate nivelurile.
    Au fost cazuri cand firmele (serioase) au postat un anunt de angajare, formulat corect, in care erau solicitate fotocopii dupa actele de studii iar prostii au venit cu poze a diplomelor pentru ca nu stiau ce reprezinta o fotocopie!
    Retineti observatia a fost destinata ziarului strict pentru modul de utilizare a termenilor tehnici care nu admit inflorituri stilistice!

     1. Nu reusiti sa intelegi ca observatia initiala era adresata strict redactorului nu dvs. In schimb continuati sa cautati nod in papura in loc sa vedeti problema in ansamblu! Am gresit cu „a diplomelor” vai va rog sa ma scuzati. Dar sa ne uitam unde aruncati dvs. semnele de punctuatie la sfarsitul unei propozitii sau fraze. Punctul sau semnul exclamarii se scriu asemeni virgulei langa cuvant fara nici un spatiu liber!
      Pe de alta parte faptul ca aveti timp sa raspundeti la diferenta de minute tuturor celor care au postat denota ca aveti timp sa filosofati … fara numar!

     2. Domnul meu, aveti dreptate. Atata timp cat nu aveti curajul si bunul simt sa va prezentati cu identitate reala, cred ca nu merita sa ne consumam timpul polemizand cu dvs. Va doresc numai bine.

 5. Nu sunt nici primele abuzuri cu procese verbale intocmite in lipsa cu martori scosi din maneca si nu vor fi nici ultimele,au spate greu cei de la sectia 2,bravo doamnei,dar dansa are timp fiind pensionara,noi vrestul trebuie sa le inghitim mizeriile fiind la munca sa ne castigam existenta si timpul nu ne permite sa ne cautam dreptatea,daca faci contestatie te obliga sa-i dai in judecata si asta inseamna timp pe treptele judecatoriei.Respect doamna pentru lectia data,dar oricum nu au invatat nimic,vor mai fi victime.

  1. Stimate domn, sunt pensionară doar de un an, atunci eram încă în serviciu. Şi înca ceva: există abuzuri şi, probabil, vor mai exista şi în viitor pentru că NOI PERMITEM ASTA ! Dacă fiecare dintre cei care au fost nedreptaţiţi sau abuzaţi, sub o formă sau alta, s-ar lupta pentru dreptatea sa (nu doar pe forumuri sau retele de socializare), cu timpul, aceste abuzuri s-ar diminua iar cei care le comit, se vor gândi de doua ori înainte de al le săvârşi.

 6. De multă vreme acesti infractori în uniformă îsi bat joc de oameni cinstiți. Si eu am avut o experiență groaznică legată de secția 2 de poliție .Mai egzact am depus o plîngere pentru lovire si distrugere ,le-am prezentat un certificat medicolegal si un martor care a văzut scena.De cazul meu sa ocupat Domnul Marinca Eugen politist la secția 2.După circa o săptămână de la depunerea plîngeri, acesta ma chemat la secției si mi-a spus că în cazul în care nu îmi retrag plîngere voi avea de suferit ,deoarece agresorul meu are „PILE”si nui voi putea face fată. A durat cîteva luni de zile în care am fost hărțuit si intimidat de catre acest polițist spunindumi că nu stiu cu cine mă pun si a ținuto asa pînă cînd satul de toata mizeria asta am renunțați eu. Am scris aceste rînduri nu să mă plîng ci în speranța că se va îndrepta ceva si nu se vor mai întîmpla astfel de nereguli.

 7. Ați dat in judecată polițiștii pentru abuz si martorul pentru mărturie mincinoasă? Doar așa se termină corect aceasta situație!

  1. Da, povestea s-a încheiat printr-o hotărâre judecătorească în ceea ce priveşte IJP Timis. Cât despre martorul mincinos, dacă Instanţa, în faţa căreia a depus mărturie, nu s-a pronunţat în sensul mărturiei mincinoase, cum puteam eu să dovedesc că nu l-au luat din faţa blocului în care locuiesc, aşa cum a declarat ?

 8. România, Timișoara se află în Europa?
  În acest spațiu geografic se aplică normele europene specifice statelor pretins civilizate? Primăria are un punct de vedere?
  Personal am sesizat de mai multe ori același fenomen al discotecilor din zona stadion D. Păltinișan.
  Am sesizat cu ani în urmă chiar și Ministerul de interne. Prin neimplicarea autorităților publice cu atribuții de protejare a cetățenilor acestui municipiu ”fenomenul” se perpetuează an de an. Până când Întreb eu?

  De ce trebuie să semnaleze cetățeanul timișorean încălcarea unor norme elementare de conduită a unor persoane sau societăți comerciale? Nu este obligația instituțiilor cu obligații atribuite de legi locale și naționale, să intervină cu promptitudine? Dacă aceste autorități nu se implică din prea mare comoditate, n trebuie să fie trase la răspundere!

Lasă un răspuns