IMM-urile din vestul țării au din nou la dispoziție bani nerambursabili prin Regio-POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a deschis de ieri preluarea cererilor de finanțare în cadrul noului apel de proiecte pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

CITEȘTE ȘI: Eugen Stan, poliţistul care a agresat doi copii, condamnat definitiv. Judecătorii i-au mărit pedeapsa

”Susținerea mediului de afaceri este o componentă importantă a programului. În Regiunea Vest au fost contractate până în prezent 363 de proiecte ale microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii în cadrul Regio-POR 2014-2020. Sunt investiții în valoare totală de 132,22 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 74,09 milioane de euro pentru firme”, anunță ADR Vest cu referire la finanțările obținute de firmele din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara în urma precedentelor apeluri de proiecte. Mai exact, în cadrul celor două apeluri ale Priorității de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi au fost contractate 309 proiecte, iar alte 54 de proiecte au fost contractate în cadrul celor două apeluri dedicate IMM-urilor, aferente Priorității de Investiții 2.2.

Alocarea financiară disponibilă acum este de 17,655 milioane de euro în cadrul apelului aferent Axei Prioritare 2 a POR 2014-2020, Prioritatea de Investiții 2.2. – ”Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

 

Valoarea finanțării și investițiile eligibnile

”Apelul se adresează întreprinderilor mici și mijlocii din mediul urban sau întreprinderilor mijlocii din mediul rural. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată este între minimum 1.500.000 de euro și maximum 6.000.000 de euro. Investițiile eligibile finanțabile prin ajutor de stat regional vizează construirea, extinderea spațiului de producție sau de prestare-servicii, respectiv dotarea cu active corporale și necorporale. Cererile de finanțare pot fi depuse până în data de 30 noiembrie, ora 12, prin aplicația MySMIS. Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, a realizat broșura ”Finanțări nerambursabile pentru întreprinderile mici și mijlocii – Cum pregătești un proiect de succes”. Broșura poate fi consultată pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/apeluri-lansate/pi-2-2-imm-uri-apel-2020/. Susținerea mediului de afaceri este o componentă importantă a Programului Operațional Regional 2014-2020”, precizează ADR Vest, autoritatea contractantă pentru inițiativele sprijinite prin Regio-POR.

În contextul pandemiei COVID-19, de la data decretării stării de urgență pe teritoriul României, respectiv ulterior, pe perioada stării de alertă, ADR Vest a semnat  cu reprezentanții mediului privat un număr de 102 contracte. Investițiile Regio-POR continuă în Regiunea Vest cu măsuri adaptate, iar ADR Vest sprijină constant beneficiarii în vederea implementării în bune condiții a proiectelor contractate, dă asigurări organismul abilitat cu gestionarea programului în această parte de țară. Pentru informaţii suplimentare, întreprinzătorii pot contacta ADR Vest telefonic sau prin fax, la nr. 0256.491.923, sau prin e-mail, la adresa [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns