Imagini video șocante! Un fermier timișean stă de cinci zile cu o grămadă de porci morți în curte, iar Direcția sanitară veterinară Timiș îl duce cu vorba

colaj 3

Disperat și revoltat în egală măsură, inginerul zootehnist Gheorghe Bumbuc ne-a contactat astăzi, rugându-ne să prezentăm o situație halucinantă. De la începutul săptămânii, porcii de la Ferma 2000 din Recaș (exploatație zootehnică a cărui proprietar este) mor pe capete din cauza pestei porcine africane, dar angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș (DSVSAT) nu s-au prezentat nici până la ora redactării acestui articol (vineri, 28 august, ora 12) să lichideze focarul.

Domnul Bumbuc ne-a relatat că a descoperit primul porc mort duminică seara, pentru ca, luni dimineață să găsească în hală încă patru suine neînsuflețite. Omul a anunțat imediat DSVSAT, a apărut medicul veterinar de zonă, care, conform spuselor domnului Bumbuc, l-a rugat să incinereze personal cele patru cadavre, urmând ca apoi să intre în acțiune personalul specializat al Direcției sanitare veterinare. Omul s-a conformat, însă intervenția promisă a celor de la DSVSAT n-a mai avut loc.

Efectivul de 57 de porci al zootehnistului timișean a continuat să se împuțineze în zilele următoare, când au mai murit încă șapte animale, apoi încă patru, cadavrele acestora fiind acoperite acum cu o prelată de către Gheorghe Bumbuc și scoase în afara halei acoperite, în care se mai află încă trei porci morți. Inginerul timișean spune că, în incinta exploatației, aerul a devenit irespirabil și că nu se mai poate locui în fermă.

Dus cu vorba de funcționarii Direcției sanitare veterinare Timiș,Gheorghe Bumbuc a ajuns la capătul răbdării și îi somează public pe angajații statului să ridice cadavrele porcilor pentru a-i incinera și să omoare restul animalelor. Mai mult, domnul Bumbuc îi acuză pe angajații DSVSAT că, prin inacțiunea lor, contribuie la răspândirea pestei porcine africane, deoarece ciorile găuresc prelata cu care sunt acoperite cadavrele porcilor și ciugulesc din ele, după care zboară și duc boala în alte zone!

Înainte de publicarea articolului, am contactat DSVSAT, iar funcționara care ne-a răspuns la telefon ne-a informat că doar directorul executiv Flavius Nicoară ne poate furniza un punct de vedere cu privire la această situație, însă dumnealui se află într-o ședință. L-am sunat pe domnul Nicoară, avea telefonul închis, i-am trimis și un SMS, la care nu ne-a răspuns până la ora publicării articolului.

UPDATE: Abia după două ore de la apariția articolului pe site, o funcționară de la Direcția sanitară veterinară ne-a sunat să ne reproșeze că nu am revenit cu telefonul la sediul DSVSA Timiș!? Păi nici nu fusese vorba de așa ceva, din moment ce primisem numărul de telefon al directorului instituției, pe care îl contactasem și care nu ne răspunsese…

Ulterior, astăzi, în jurul orei 15,30, fermierul Gheorghe Bumbuc ne-a contactat, informându-ne că, în urma apariției articolului în varianta online, domnii și doamnele de la Direcția sanitară veterinară Timiș au intrat în trepidații și au făcut în ultima zi lucrătoare a săptămânii (culmea, și zi scurtă, cu program de lucru până la 14,30) ceea ce n-au catadicsit să facă în celelalte patru zile: au venit și au lichidat focarul de pestă porcină.




Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *