Imagini spectaculoase cu o trombă marină deasupra Mării Negre. Video!

tromba marina

O trombă marină cu aspect de tornadă s-a format pe Marea Neagră, fiind vizibilă în zona stațiunii Eforie Nord, iar turiștii au filmat momentul. Meteorologii spun că trombele marine se formează ca urmare a diferențelor de temperatură dintre apa mării și aer, scrie hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Caniculă, furtuni sau ambele? Cum va fi vremea în luna august

Turiștii și localnicii aflați sâmbătă după-amiază pe plajele din stațiunea Eforie Nord au fost surprinși de un fenomen meteo inedit, după ce o trombă marină, cu aspectul unei tornade, s-a format în largul Mării Negre.

Tromba formată în larg a avansat foarte aproape de țărm, iar oamenii au putut să o filmeze cu telefoanele mobile. Specialiștii Centrului Meteorologic Regional Dobrogea spun că tromba marină se formează pe apă, sub un nor, din cauza diferențelor de temperatură dintre apa mării și masa de aer rece.

”Apa mării avea la acel moment 24, 25 de grade, iar peste suprafața apei a venit o masă de aer rece, asociată frontului care a trecut seara trecută în toată zona litorală. Și din contactul celor două se formează acest fenomen, începe procesul rotațional, iar vântul capătă o rotație, sub formă de trombă”, au explicat meteorologii.

Județul Constanța s-a aflat, sâmbătă seară, sub Cod Portocaliu de furtună, fiind semnalate averse torențiale, cu intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală ce au depășit 80-90 km/h. Zeci de copaci au fost puși la pământ de furtună, fiind avariate multe autoturisme, vântul puternic luând cu el acoperișuri și distrugând balcoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *