IMAGINI ŞOCANTE! Meciuri amânate pentru echipele din Timiş, după moartea unui jucător pe teren

Meciurile echipelor din Timiş, din mai multe eşaloane ale fotbalului românesc, care trebuiau să se desfăşoare în perioada 7 – 9 mai, vor fi reprogramate, după ce un jucător a murit pe teren.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis amânarea finalei Cupei României, care trebuia să se dispute între echipele Dinamo şi CFR Cluj dar şi a tuturor meciurilor ce urmau să se dispute în cadrul tuturor competiţiilor organizate de FRF.

„Ca urmare a tragediei din timpul desfăşurării jocului Dinamo 1948 SA Bucureşti – FC Viitorul, în urma căreia fotbalistul Patrick Ekeng s-a stins din viaţă, toate jocurile din cadrul competiţiilor organizate de Federaţia Română de Fotbal (Liga a 2-a, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Campionatele Naţionale de Juniori, partide de fotbal în sală şi fotbal feminin) în perioada 07 – 09 mai 2016 se amână.

Din aceleaşi motive, Finala Cupei României programată iniţial pentru data de 10 mai 2016 se amână şi urmează a se desfăşura la data de 17 mai 2016.

Cheltuielile de deplasare (transport, cazare, masa) efectuate de echipele ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi decontate de Federaţia Română de Fotbal în baza facturilor emise până la data actualei decizii a Comitetului de urgenţă”.

Fotbalistul Patrick Ekeng, care a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul unui meci, a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat că manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, însă pacientul nu a răspuns. În momentul de faţă, mai spune sursa citată, nu se cunoaşte cauza decesului.

“A fost adus la noi cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute. Aceste manevre au rămas din păcate fără rezultat. Pacientul a decedat”, a declarat dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca.

Întrebat de ce nu s-au făcut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că “resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”.

Unii suporteri acuză însă medicii că nu au intervenit de urgenţă pe teren în momentul în care fotbalistul a căzut inconştient. „Şoferul, când a ajuns pe teren cu ambulanţa, era fără medic. Doamna medic fuma o ţigară şi a ajuns pe lângă”, a spus unul dintre suporteri


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns