Imagini sfâșietoare în gara din Harkov: Mii de refugiați se înghesuie pe peron, așteptând să plece din calea bombardamentelor

Imagini sfâșietoare în gara din Harkov: Mii de refugiați se înghesuie pe peron, așteptând să plece din calea bombardamentelor

O fotografie care surprindea duminică aglomeraţia disperată de refugiați ucraineni în gara din Harkov s-a viralizat. Imaginea cu oamenii care fug din calea războiului declanşat de Rusia a fost redistribuită de ambasadorul Ucrainei în Estonia, de alte autorități ucrainene și jurnaliști străini.

Peste un milion de persoane s-au refugiat în Polonia. În total, peste 1.5 milioane de refugiați au plecat din Ucraina în cele 12 zile de război.  Alte câteva milioane de oameni sunt strămutați în țară.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii: Nu există un risc să nu putem aproviziona populaţia cu alimente

Al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov, a fost constant sub atacul armatei ruse în ultimele zile. Mii de ucraineni au fugit de aici de teamă războiului care a intrat luni în ziua a 12-a. Gara din localitatea fost arhiplină.

O imagine care surprinde mii de oameni duminică, 6 martie, în gara din Harkov în așteptarea unui tren care să-i ducă din oraș s-a viralizat după ce a fost publicată de mai multe conturi de Twitter, inclusiv cel al Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din cadrul Ministerului Culturii și Informației din Ucraina.

Imaginea impresionantă a fost comparată cu o altă poză sfâșietoare, cea a unei tabere de refugiați din timpul războiului din Siria.

În urma invaziei ruse, ucrainenii se refugiază masiv în Polonia, România, Slovacia şi alte ţări, Naţiunile Unite vorbind de peste 1,5 milioane de persoane care au fugit din țară.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *