IMAGINI SCANDALOASE! La Timişoara, tot mai mulţi şoferi îşi lasă maşinile unde-i taie capul

De ceva timp, o porţiune din Piaţa Operei din Timişoara s-a transformat în… parcare. În dreptul rectoratului Universităţii Politehnica există câteva locuri de parcare cu barieră. Unele persoane care au treabă în zonă, însă, au găsit o modalitate de a fenta bariera.

Astfel, şoferii intră în Piaţa Victoriei pe la trecerea de pietoni dintre magazinul Materna şi piaţă. Desigur, zona este una pietonală, iar accesul autovehiculelor acolo este interzis. Aşadar, printre timişorenii şi turiştii care se plimbă prin zona centrală a oraşului circulă destul de des şi autovehicule.

Nu este singurul loc din oraş destinat pietonilor şi ocupat de autoturisme. În aproape toată zona centrală a Timişoarei se circulă cu maşina pe trotuar sau locurile destinate pietonilor sunt ocupate de parcări neregulamentare. Există, clar, o problemă în privinţa parcărilor pe care, din câte se vede, administraţia locală nu reuşeşte să o rezolve. Totul este însă în detrimentul altor participanţi la trafic.

În spatele Primăriei Timişoara, aproape zilnic, banda destinată bicicliştilor este ocupată de autoturisme. Este greu de crezut că nici un reprezentant al autorităţii locale nu vede acest lucru.

Pe bulevardul Mihai Eminescu, tot în apropierea primăriei, maşinile stau buluc, iar trecerile pentru pietoni sunt mai mereu loc de parcare.

Este revoltător faptul că, într-un oraş de talia Timişoarei, pietonii par să aibă cele mai puţine drepturi. Aceasta în condiţiile în care se promovează orice alternativă la circulaţia cu autoturismul propriu…

22 Comments
marche 14/04/2016
Sincer, lucrurile sunt cam cu doua taisuri: platim taxa de drum in pretul carburantului si totusi, daca parchez acolo unde este amenajat, mai platesc o taxa de parcare. Acelasi lucru si cu cacatoiul numit ROvigneta! Mai mult, chiar si parcarea din spatele magazinului Bega au dat-o la HOTI! te duci la cumparaturi si platesti taxa de parcare! La Modex la fel ... chiar un oras de catat condus de un primar din aceeasi categorie ...
eu 14/03/2016
azi era parcata si masina lui Robu acolo in fata Rectoratului Politehnicii. plus o duba. si tot trotuarul pana la parcarea hotelului Timisoara era plin de masini. sunt 2 parcari cu plata in zona, dar alea sunt pt fraieri
scarbit 14/03/2016
Pai daca n-au parcari... Nu e scris in costitutie ca orice cioban daca si-a luat masina are dreptul la parcare gratis? Si comunitarii oricum nu se lasa mai prejos, mai bine se iau de biciclisti, ca astia cu masina n-au facut nimic rau. Asta e ideea robului de a aduce masinile in centru, oamenii sa stea acasa daca n-au masina!
domnul vasile 14/03/2016
Bun, e clar . De ce mai sunt platiti militienii locali ? Mai bine s-ar da banii lor la casele de copii sau la scoli. Sincer.
arr 14/03/2016
vedeti! si militienii is chiori, nu numai justitia!
Alex 13/03/2016
Parcarrile cu plata sunt goale. Romanu vrea MOCA si la intrarea in bloc daca se poate. De la invazia oltenilor nu te mai intelegi om cu animal pe strada. Sa mearga fiecare la casa lui si de unde a venit si lucrurile se vor indrepta sau sa dea cu amenzi in mizeriile astea de migratori pana o sa-i educe.
Alex 13/03/2016
Niciun din voi nu a pus mana vreodata pe telefon sa sesizeze neregulile, leprelor. Laa comentat sunteti primii, mereu altul e de vina. Vreti schimbare dar sunteti niste gunoaie - va uitati, strambati din nas, trecet mai departe. Mizeriilor!
Mihai 13/03/2016
Ia nu va mai legati de automobilisti! Ati primit biciclistii in grija, legati-va de ei si terminati cu prostiile.
Poli 21 13/03/2016
Pina acum am vazut destule incalcari flagrante ale tuturor legilor, inclusiv ale celor de bun simt. Asteptam totusi si articole in care sa fie aratate masurile luate pentru a civiliza turma de bizoni ( scuzele mele fata de aceste minunate animale).
Viorel S. 13/03/2016
Este adevarat ca omul sfinteste locul ?
Andrew 13/03/2016
Eu as extinde centrul si as inchide circulatia masinilor. As uni cele doua parcuri de langa catedrala si n-as mai permite masinilor sa treaca prin fata catedralei si pe cele 2 poduri. Asa am avea un centru mai mare si o sansa la capitala culturala in 2021.
Dean 13/03/2016
Urat, nesimtitilor, la voi nu mai conteaza bunul simt, fiecare cu legea lui proprie. Halal Timisoara oras european al culturii romanesti...
Florina 13/03/2016
In piata operei din Timisoara este in permanenta un echipaj de la Politia locala ,care se face ca nu vede nimic si culmea sant platiti din banii nostri .Ghici cui ai este subordonata politia locala ?...primariei ,deci ....de unde se impute pestele ?Atata timp cat sefi sant numiti politic ....INCOMPETENTA DOMNESTE ,astept comentarii pertinente .
Liviu 13/03/2016
Ce minunatie, uite ca au inceput si conducatorii auto protestul in sprijinul biciclistilor, poate se deschide circulatia prin fata operei asa mai scapam de ambuteiaje la marasti si ne putem plimba linistiti printre masini si biciclisti!
ova 13/03/2016
Credeti ca aude si vede Robu ?