IMAGINI JENANTE! Călători respectabili, staţii mizere! GALERIE FOTO

statie RATT 2

Municipiul Timișoara are, indiscutabil, farmercul lui, însă la câteva capitole a rămas corigent, cu tot elanul autorităților locale care se străduiesc să-i spoiască înfățișarea, dar care ignoră anumite lucruri esențiale pentru cetățeni.

De pildă, stațiile pentru călători. Pe lângă faptul că au un design neunitar (unele sunt din PVC alb, cu băncuțe de tablă, altele cu sticlă și băncuțe din lemn, iar altele din metal), cele mai multe dintre ele arată deplorabil.

Nu doar esteticul lor șochează, ci și faptul că sunt un pericol pentru siguranța timișorenilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Astfel, cei care, nu varii motive, nu pot aștepta 20-30 de minute în picioare sosirea unui mijloc de transport în comun și aleg să se așeze pe băncuțele confecționate din tablă, riscă să se aleagă cu hainele sfâșiate sau, mai grav, chiar cu răni.

În majoritatea cazurilor, tabla este deteriorată, fiind desprinsă de pe postament. Este lesne de înțeles că orice material textil se poate rupe dacă este agățat în acele locuri.

Într-una din zile, un timișorean povestea cum a ajuns cu copilul său la spital, acesta rănindu-se la un picior din cauza unui capăt de tablă, în momentul în care s-a ridicat de pe bancă.

Angajații primăriei spun că, prin hotărâre de consiliu, stațiile de refugiu au fost atribuite, pentru mentenanță, RATT-ului și unor firme de publicitate stradală. Care firme și care stație? Nimeni nu știe exact.

După o lună de căutări prin documente, funcționarii primăriei abia au reușit să ne pună la dispoziție un document în care se specifică cui îi este distribuită fiecare stație. Primăria susține că ar fi vorba de trei, firmele spun că ar fi mai multe. În plus, reprezentantul uneia dintre ele a negat că sunt inadvertențe, firma sa ar fi fost desemnată să se ocupe de una dintre stațiile înscrise în actul de la primărie.

Societățile comerciale care se ocupă de mentenanța stațiilor de refugiu pentru călători (că sunt trei, cum susține primăria, sau mai multe) și, automat, de publicitatea stradală în zonele respective, încasează niște bani de pe urma obiectului lor de activitate?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “IMAGINI JENANTE! Călători respectabili, staţii mizere! GALERIE FOTO

Lasă un răspuns