Imagini dramatice: Italia și Franța, lovite de inundații puternice: trei persoane au murit, mai multe sunt date dispărute

inundtii italia

Au apărut noi imagini de la dezastrul din nordul Italiei și sud-estul Franței. Trei persoane au murit și mai multe au fost date dispărute în urma viiturilor puternice provocate de Alex, o furtună ce a măturat totul în calea sa. Imaginilie care fac înconjurul planetei înfățișează mai multe case care sunt pe marginea prăpastiei, gata să cadă, relatează Realitatea PLUS.

CITEȘTE ȘI: Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din vestul țării

În Italia, cel puțin un om a murit și alți 11 sunt dați dispăruți după inundațiile de proporții provocate de ploile abundente. Din primele cercetări, se pare că persoana care și-a pierdut viața este un pompier voluntar.

Impactul viiturilor a fost foarte puternic. Apa a luat pe sus mașinile de pe șosele și a inundat terenuri agricole.

Cele mai afectate regiuni sunt cele din nord-vest, în Piemont, dar și peste graniță, în sud-estul Franței. Deși la Veneția a fost activată bariera Moses, pentru a proteja orașul-lagună, apa a inundat Piața San Marco.

Și în Franța au decedat două persoane, iar 12 sunt de negăsit după viiturile puternice din sud-estul țării. Agenţia Meteo France a anunţat că ploile căzute zilele acestea au echivalat, cantitativ, cu precipitaţiile înregistrate pe parcursul a patru luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns