Imagini de basm la marginea Timişoarei (video)

caprioare timisoara

Bate… vânt de primăvară pe la Timişoara, în miez de Făurar, iar natura se trezeşte la viaţă. Dacă însă ghioceii par oarecum banali, deşi îşi etalează deja frumuseţea iţind căpşoare albe, cu totul altceva e să admiri, în plin oraş, animale sălbatice pe care te-ai aştepta să le-ntâlneşti într-o pădure mai ferită sau cel mult pe întinsul şesului bănăţean.

Cei care s-au nimerit vineri cu treabă prin sudul urbei, şi au fost şi norocoşi, au avut ocazia de a vedea pe Calea Stan Vidrighin, la circa o sută de metri distanţă de şosea, pe terenul unei fabrici, o imagine ruptă din pagini de poveste: patru căprioare (dintre care una surprinsă în filmuleţ) zburdând nestingherite, fără să se lase intimidate de zgomotele diurnului citadin.

Cum şi de unde au ajuns în zona Căii Buziaşului gingaşele vieţuitoare silvestre? Nimeni nu ştie…

Până nu demult, în apropiere, pe maidanul de lângă A.E.M, prin faţa staţiei trafoelectrice, se pripăşiseră şi nişte fazani paşnici, într-atât de obişnuiţi cu prezenţa umană încât nici măcar nu se mai speriau de trecători.

Totul a durat până când copacii bătrâni de la marginea terenului au fost… toaletaţi prin tăiere, cei sănătoşi şi cei bolnavi deopotrivă. Odată dispărută „pădurea”, zburătoarele şi-au schimbat şi ele domiciliul.

Cât despre căprioare, vizita lor la Timişoara a dat prilej de mirată bucurie celor care le-au observat salturile graţioase. Cum era şi firesc, cei norocoşi s-au grăbit să imortalizeze ineditul peisaj cu ciutele alergând.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *