Imagini cu lupii din Parcul Național Defileul Jiului. „Pentru că forța haitei stă în lup și forța lupului stă în haită” – Video

Imagini cu lupii din Parcul Național Defileul Jiului. "Pentru că forța haitei stă în lup și forța lupului stă în haită" - Video

Imagini cu lupii din Parcul Național Defileul Jiului. „Pentru că forța haitei stă în lup și forța lupului stă în haită” – Video

Romsilva a publicat imagini cu lupii din Parcul Național Defileul Jiului.

„Pentru că forța haitei stă în lup și forța lupului stă în haită” susținea Rudyard Kipling, iar imaginile surprinse într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului confirmă afirmația marelui scriitor britanic.

CITEȘTE ȘI: Decizie fără precedent: Trump a pierdut procesul cu statul New York și a fost amendat cu 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară

Imaginile frumoase au fost filmate de către o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Parcului Național Defileul Jiului din cadrul Romsilva.

Curiozități interesante despre lupi

Lupii trăiesc în haită, sunt rar văzuți în libertate și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani.

Câteodată pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Parcul Național Defileul Jiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Defileul Jiului din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva, preluată de dcnews.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *