Imagini apocaliptice din Italia! Nouă morți în inundații, cursa de Formula 1 a fost anulată. Video

Imagini apocaliptice din Italia! Nouă morți în inundații, cursa de Formula 1 a fost anulată. Video

Nouă persoane au murit și mii de oameni au fost evacuați din casele lor în urma ploilor torențiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna din nordul Italiei, declanșând inundații și alunecări de teren, au anunțat autoritățile, citate de Reuters.

Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, a declarat că în unele zone a plouat jumătate din media anuală de precipitații în doar 36 de ore, ceea ce a provocat ieșirea râurilor din matcă, provocând cascade de apă în orașe și scufundând mii de hectare de terenuri agricole.

Marele Premiu de Formula 1 de duminică de la Imola, care se află în apropierea multora dintre cele mai afectate zone, a fost anulat în încercarea de a reduce presiunea asupra serviciilor de urgență și de a împiedica fanii curselor auto să se îndrepte spre regiunea inundată.

„Ne confruntăm cu evenimente catastrofale care probabil nu au mai fost văzute până acum”, a declarat presei președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini. „Cantități extraordinare de precipitații au căzut pe un teren care nu mai este capabil să le absoarbă”.

Orașul Ravenna de pe coasta Adriaticii, renumit pentru siturile sale de patrimoniu paleocreștin, a fost grav afectat. Reprezentantul local al Ministerului de Interne a declarat că aproximativ 14.000 de persoane vor trebui să fie evacuate din zonă cât mai curând posibil.

Autoritățile au declarat că inundațiile au afectat 37 de orașe și comunități și că au fost înregistrate aproximativ 120 de alunecări de teren. Cel puțin un pod, în apropiere de orașul Bologna, s-a prăbușit, unele drumuri au fost subminate de ape, iar multe servicii feroviare au fost suspendate.

Nouă cadavre au fost recuperate din diferite locații, a declarat Bonaccini. Irene Priolo, vicepreședinte al regiunii, a declarat reporterilor că, deși ploile se diminuează, nivelul râurilor continuă să crească.

Ministrul Protecției Civile, Musumeci, a declarat că va cere cabinetului să găsească 20 de milioane de euro (22 de milioane de dolari) pentru zona afectată atunci când se va reuni pe 23 mai pentru a lua în considerare măsurile de ajutorare.

Oficialii guvernamentali au declarat că plățile pentru impozite și ipoteci vor fi suspendate pentru regiunile afectate de inundații pe durata situației de urgență.

A fost pentru a doua oară în această lună când Emilia-Romagna a fost lovită de vreme rea, cel puțin două persoane murind în timpul furtunilor de la începutul lunii mai.

Apele noroioase s-au scurs prin centrele istorice din Faenza, Cesena și Forli, spălând acoperișurile mașinilor parcate, scufundând unele magazine și forțând localnicii să fugă la etajele superioare ale caselor lor.

Imagini filmate cu drona de pe circuitul de curse din Imola au arătat o parte din zona paddock-ului sub apă. Organizatorii au declarat că decizia de a anula Marele Premiu a fost luată „deoarece nu este posibil să se desfășoare evenimentul în condiții de siguranță pentru fanii noștri, echipele și personalul nostru”.

„A fost probabil cea mai rea noapte din istoria Romagna”, a declarat primarul orașului Ravenna, Michele de Pascale, pentru postul public de radio RAI, precizând că 5.000 de persoane au fost evacuate din orașul său marți seara.

CITEȘTE ȘI: Alertă de inundații pe râuri din Timiș și Arad

„Ravenna este de nerecunoscut după pagubele pe care le-a suferit”.

Ministrul Musumeci a declarat că în unele părți ale regiunii au căzut între 200 mm și 500 mm de ploaie în 1-1/2 zile, în comparație cu o medie anuală de 1.000 mm de precipitații, conform Mediafax.

Foto: news.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *