Iluminat public modern instalat în premieră pe încă șapte străzi din Timișoara

VIDEO! Uite de ce e curentul scump! De două zile, becurile de pe câteva străzi din Timișoara funcționează non-stop

Iluminat public modern instalat în premieră pe încă șapte străzi din Timișoara.

Primăria Municipiului Timișoara continuă programul de modernizare a iluminatului public din oraș prin instalarea, în premieră, a unui sistem modern pe șapte străzi din zona de nord a orașului.

Astfel, a fost semnat, în urma licitației, contractul de proiectare și execuție cu ELBA COM SA, pentru proiectul de extindere a iluminatului public în Calea Aradului Est.

CITEȘTE ȘI: Uleiul, făina, cartofii și zahărul au devenit produse de lux în România. Vezi cu cât s-au scumpit într-un an 

În urma lucrărilor, vor fi construiți 73 de stâlpi, dotați cu 73 de corpuri de iluminat cu LED, care vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu(parțial), Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de cabluri de 2125 de metri lungime.

Valoarea contractului este de 1.004.587,29 de lei (TVA inclus), iar durata este de 9 luni.

„De asemenea, se află în curs de calibrare și recepție modernizarea iluminatului public pe trei artere principale ale municipiului Timișoara. Pe stâlpii actuali au fost montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone. Arterele respective sunt Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu. Prin acest proiect se economisesc 320 MWh de electricitate pe an, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistem de telegestiune. Valoarea investiției este de 1.122.731,32 lei cu TVA”.

De asemenea, în Parcul Botanic, în următoarele săptămâni se va finaliza instalarea a 219 stâlpi de iluminat public pietonal și extinderea sistemului electric pe o lungime de 3400 metri liniari. Proiectul de instalare, în premieră, a iluminatului public în Parcul Botanic are o valoare de peste 2,4 milioane de lei (TV inclus), și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, contribuția Primăriei Timișoara fiind de 2%, reprezentând co-finanțarea acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *