Ikea a anunţat oficial că la anul va deschide un magazin lângă Timişoara

ikea 2

Multinaţionala Ikea, o companie de origine suedeză care se distinge în întreaga lume atât prin conceptele atractive de mobilier, cât şi prin preţurile avantajoase, şi-a anunţat încă de acum trei ani intenţia de a-şi deschide la Timişoara cel de-al treilea magazin din ţara noastră, după cele două inaugurate în Bucureşti.

Chiar dacă nu va fi pe teritoriul administrativ al Timişoarei, obiectivul va fi, totuşi, la doi paşi de municipiul de pe Bega. Magazinul de mobilier casnic se va construi, mai exact, în comuna Dumbrăvița, pe strada Praga din zona Cora – situată în apropiere de ieşirea din Timişoara de pe Calea Aradului – şi ar trebui să devină funcţional în cursul anului viitor, potrivit reprezentanţilor Ikea, care au mai dezvăluit că următoarea extindere va fi la Braşov, dar abia în 2021.

Zona din Dumbrăviţa în care va fi construit magazinul îşi va schimba radical  configuraţia şi în vecinătate vor creşte și 650 de puieți de stejar auriu. Potrivit unui anunţ al Primăriei Dumbrăviţa, la amenajarea zonei își aduce contribuția și compania International Automotive Components Group, prin plantarea a 650 de puieți de stejar auriu în parcul creat prin planul urbanistic zonal situat lângă terenul pe care va fi amplasat magazinul Ikea.

La acţiunea de plantare au fost cooptaţi şi elevi de la Școala Gimnazială Dumbrăvița, iar parcul respectiv va fi finalizat în cursul anului viitor.

În Capitală, Ikea şi-a deschis un prim magazin în zona Băneasa, apoi a demarat construcția a încă unei unităţi comerciale, pe Bd. Theodor Pallady. Într-o perspectivă mai largă, după extinderile la Timişoara şi Braşov, producătorul şi retailerul de mobilă are în vedere extinderi şi la Iași, Cluj, Constanța şi Craiova.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ikea a anunţat oficial că la anul va deschide un magazin lângă Timişoara

  1. Un amplasament din punct de vedere economic si al dezvoltarii foarte bun ar fi fost la Sag,langa Centura Timisoara Sud,la intersectia Dn 70 Timisoara-Stamora Moravita si DJ Timisoara-Peciu-Giulvaz-Foeni.Era un amplasament aerisit, cu 5 cai de transport si comunicare: doua pe centura , doua pe DN si DJ si unul spre Timisoara.

Lasă un răspuns