Igluurile din Timișoara au girul consiliului local

Iglu-urile din Timișoara au girul consiliului local

Aleșii timișorenilor s-au reunit, marți după-amiază, într-o ședință în plen, de-a lungul căreia lucrurile par să intre pe un făgaș firesc. Persistă unele probleme, cum ar fi cea de stabilire a regulamentului de funcționare a consiliului local, sesizată de consilierul local Radu Țoancă, regulile de conducere a ședințelor urmând să fie stabilite la ședința următoare.

Același consilier a dorit să introducă pe ordinea de zi o propunere de convocare, în cel mai scurt timp, a consiliilor de administrație de la toate societățile comerciale aparținând consiliului local, idee parată rapid de Dan Diaconu, care a replicat că nu știe să existe vreo „frenezie de convocare sau ceva de judecat”. Demn de remarcat este faptul că ședința a avut și o listă suplimentară de proiecte, semn că obiceiurile vechi mor greu, chiar dacă la butoane se află oameni noi.
Pentru a veni în sprijinul sectorului HoReCa, toți aleșii locali au fost de acord ca Regulamentul privind condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal – terase sezoniere să fie modificat, astfel încât iglu-urile transparente care pot fi văzute pe terasele din oraș în ultima vreme să intre în legalitate.

Primarul Dominic Fritz a ținut să precizeze: „Chiar dacă noi le dăm voie, nu înseamnă că sunt legale, avizul nostru nu este suficient. Pentru o incidență de peste trei la mie, așa cum avem acum în Timișoara, doar terasele cel mult pe jumătate acoperite sunt legale. Viabilitatea deciziei noastre depinde tot de scăderea ratei de infectare. Am vrut doar să punctez că este cumva un paradox în care ne aflăm cu această hotărâre, dar vă rog să o votați, pentru ca, îndată ce scade rata de infectare, să le putem da drumul”.

În interiorul unui astfel de iglu încap șase persoane, clienţii putând mânca sau savura o cafea, fără a încălca normele privind limitarea răspândirii Sars-Cov-2. Cum vremea este încă (foarte) rece, în Timișoara pot fi observate deja pe terasele localurilor asemenea corturi transparente și dotate cu instalații pentru iluminat și pentru încălzire, care nu duc lipsă de clienți.

De asemenea, aleșii locali au avut de aprobat și organizarea adunării generale a acționarilor a societății Piețe SA, aparținând integral Consiliului Local Timișoara. Consilierii PNL și cei ai USR-PLUS s-au înțepat pe tema urgenței AGA, ceea ce pune sub un mare semn de întrebare modul în care cele două formațiuni vor colabora în viitor, în timp ce cei de la PSD s-au spălat pe mâini, dar au anunțat că vor participa. Până la urmă, AGA de la Piețe SA va avea loc marți, 23 februarie, de la ora 16, pe viu, la Filarmonica „Banatul”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns