Idei din viitor. „Dacă aş fi fost mai tânăr, aş fi mutat centrul Timişoarei…” Vezi cine declară acest lucru

„Dacă aş fi fost mai tânăr cu 20 de ani, ne declara Iosif-Ionel Toma (foto), primar reales a şasea oară, aş fi mutat centrul Timişoarei la Giroc”.

Afirmaţia poate fi şocantă ori prea repede catalogată „extravagantă”, la fel ca şi ideea cu metroul pe care a lansat-o edilul municipiului, Nicolae Robu.

Pe seama ultimei s-a zeflemit deja de către mulţi, incluzându-l aici şi pe autorul acestor rânduri. Dacă stau şi mă gândesc acum, tunelul pentru trenuri al primarului timişorean este o idee de luat în serios şi de luptat pentru găsirea unei surse de finanţare a unei astfel de investiţii.

Iosif Ionel TomaEa e similară cu ceea ce au făcut şi alţii prin Europa şi ar rezolva multe alte probleme legate de circulaţie, dar şi de dezvoltarea viitoare a Timişoarei.

După ce Toma a oferit câteva detalii, respectiv că vede noul centru al municipiului pe terenul gol de zeci de hectare din marginea localităţii şi din apropierea pădurii Girocului şi că aici ar înălţa câţiva zgârâie-nori cu cel puţin 20 de nivele, probabil clădiri de business, şi alte imobile pe măsură, destinate unor instituţii publice, am realizat că aceasta poate fi o viziune la fel de bună şi demnă de luat în seamă, dacă cineva s-ar gândi sincer la viitorul unui oraş ca Timişoara.

Un centru civic, complet nou, modern, alături de cel vechi care, restaurat, ar putea deveni cu adevărat o atracţie turistică şi un loc destinat unor proiecte culturale, în care aria pietonală să fie şi mai mult extinsă.

Iată că nu ducem lipsă de idei din viitor, care ar putea să ne aducă pe coordonatele modernităţii. Pentru a le realiza, însă, este nevoie nu doar de viziune şi de bani, ci înainte de toate se impune să credem cu tărie în ele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Idei din viitor. „Dacă aş fi fost mai tânăr, aş fi mutat centrul Timişoarei…” Vezi cine declară acest lucru

  1. Ha ha ha!!! NICIODATA! A fost nevoie de TREI ani pentru reabilitarea a catorva strazi si rezultatul este modest; sa construiasca romanii un centru nou, cu zgarie nori pnetru Timisoara???!!! O utopie! Ar fi necesare sute de ani si, in final, s-ar prabusi totul, inainte de a fi finalizat…Doamne, mare-i gradina Ta!

  2. Girocul nu e Timisoara, si de centru… ce sa mai vorbim… e undeva la margine, la periferia Timisoarei. Eu zic ca avem mare noroc ca Ionelutzt este prea batran pt. asemenea fantezii. Centrul este doar unul, si acela sa ramana pana in vecii vecilor. Ma intreb ce l-o apucat .. poate o visat urat, un cosmar, ceva. Atractie turistica, vezi Doamne… Mai astept si astazi sa se construiasca zgarie-norul langa Bega pe terenul fostei ILSA… miliardarul care ne-a promis acest lucru sade la parnaie, gata, asta fu. Chestia cu metroul este la fel de realista ca si trenurile de mare viteza care ci-ca vor opri la Timisoara, lispsesc doar sinele si gara, in rest avem tot. Noi aici la Timisoara am putea avea de toate, in final n-avem nimic… dar ne rupem gura si ne dam grandomani. Asta-i mentalitatea noastra.

Lasă un răspuns