Iar a plouat și timișorenii iar s-au panicat

ploaie 4

Aversele puternice căzute în ultima perioadă în Timișoara, soldate cu pagube importante și inundații pe străzi, în subsoluri și în gospodării au creat o panică atât de mare printre locuitorii orașului, încât, acum, la primii stropi de ploaie încep să se mobilizeze pentru a preîntâmpina cele mai sumbre scenarii.
ploaie2
Pompierii, aflați oricum în permanență în alertă, sunt copleșiți de solicitări, fiind chemați să intervină și în situații mai puțin dificile.

Ploaia de luni care s-a abătut asupra orașului a căzut în forță, astfel că, după doar câteva minute, nivelul apei a crescut rapid în zonele deja cunoscute ca fiind problematice sub acest aspect. Nu au fost însă semnalate situații grave, debitul apei nefiind unul peste limita admisă.

Pompierii au fost solicitați să intervină doar în câteva locuri pentru a evacua apa din unele gopodării și din subsolurile unor case. Pe străzi nu s-au înregistrat cazuri alarmante, așa cum au fost în rândurile trecute când a plouat, mașinile circulând acum fără dificultate, chiar și pe la viaductul de pe Popa Șapcă și prin pasajul subteran de la Michelangelo.

ploaie1Doar la piciorul podului din Calea Șagului apa a ajuns la un moment dat, pe o porțiune mică, până la 30 de centimetri. După aproximativ o oră, apele s-au retras însă, iar în locul cu pricina a rămas doar o baltă.

O șoferiță aflată în zona respectivă a chemat pompierii pentru a o ajuta să-și urnească mașina din loc, întrucât apa i-a ajuns la motor.

În pofida ploii torențiale de luni, în oraș s-a circulat destul de lejer, chiar și în orele de vârf.

Cozi mai mari s-au format la intrarea în oraș, pe Calea Lugojului și pe Calea Aradului, dar nu din cauza ploii, ci ca în orice zi obișnuită, din cauza mașinilor de mare tonaj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *