Hoții din Timişoara se specializează: de la portmoneu la card electronic

Arestaţi pentru înşelăciune, la Timişoara. Au oferit în fals imobile spre închiriere

Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT Timiș, pentru audieri, fiind suspectate de săvârșirea mai multor furturi de carduri și de… portmonee. Inițial, grupul infracțional se ocupa cu furtul de portmonee, ajungând, însă, treptat, să se recalifice, țintind, astfel, un nivel mai înalt: cardurile bancare.

Așa au intrat în vizorul procurorilor DIICOT, care, în urma verificărilor efectuate, au concluzionat că grupul, condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani și de o femeie în vârstă de 43 de ani, acționa pe teritoriul întregii ţări, membrii acesteia fiind identificaţi în peste 20 de cauze înregistrate la unităţile de poliţie din diferite judeţe.

Sarcinile acestora erau bine stabilite, doi dintre membrii grupării se ocupau de furtul portmoneelor şi mijloacelor de plată electronică, alţi doi, de retragerile frauduloase de numerar, iar unul avea rol de şofer.

În urma percheziţiilor efectuate în cauză, poliţiştii au ridicat două laptopuri, cinci telefoane, trei dispozitive de stocare a informaţiilor şi 4.900 de lei, susceptibili a proveni din comiterea faptelor.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor, stabilit de procurori, este de peste 40.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *