Hoții au urcat până la 1.800 de metri și au furat cabluri și piese importante de la cel mai înalt telescaun din Straja

Pregătiri pentru deschiderea sezonului de schi la Straja

Camera de control a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja a fost vandalizată. Hoții au luat componente esențiale și cabluri din cupru chiar din vârful muntelui, de la o altitudine de 1.800 de metri. Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

CITEȘTE ȘI: Restricții severe în Italia. Se introduce „super certificatul verde”. Vaccinarea devine obligatorie în multe sectoare

Așa arată acum pupitrul de comandă al telescaunului care duce la cota 1.800 din stațiunea Straja. Componente esențiale pentru funcționarea instalației pe cablu au dispărut. Culmea, acest pupitru este situat chiar în vârful muntelui, dar altitudinea nu pare să fi fost o piedică pentru hoți, care au luat tot ce au putut să care.

Nu este prima dată când au fost furate cabluri și alte componente importante

 

Lucian Resmeriță, primarul localității Lupeni: „Noi avem pază, dar nu avem pază 24 din 24. Avem doar două schimburi și în perioada în care nu a putut fi nimeni în zonă pentru a supraveghea cablurile pe care le avem acolo s-a întâmplat un furt. Avem niște camere de luat vederi, au văzut câte ceva, dar nu exact chipul fiecăruia”. Abia acum, după ce a depus plângerea la poliție, administratorul instalației și-a dat seama că nu a fost prima dată când hoții au furat componente importante.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara: „Colegii mei din Lupeni efectuează cercetări cu privire la două infracțiuni, respectiv distrugere și furt calificat. Precizăm că a doua faptă a fost comisă în cursul lunii noiembrie și doar aceasta fost adusă la cunoștință polițiștilor de către administratorul instalației. Din cercetări rezultând că anterior, în cursul lunii august a fost comisă o faptă de furt cu un mod de operare asemănător”.

La o primă vedere, specialiștii susțin că pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de euro. Instalația a fost construită în urmă cu 10 ani, de o firmă din Austria și specialiștii de acolo sunt singurii care pot stabili costurile reale.   Instalația era nefuncțională de anul trecut, când un stâlp s-a defectat din cauza intemperiilor.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *