Hotărârea de Guvern cu noile restricții anti-Covid a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern cu noile restricții anti-Covid a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de guvern care prevede noile restricții, printre care obligativitatea purtării măștii pe stradă și carantina de noapte în weekend, în localitățile cu rată de infectare de peste 6 la mie, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Reamintim că Guvernul a hotărât sâmbătă ca masca va deveni obligatorie pe stradă, magazinele se vor închide de la ora 22:00, școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare, iar cei vaccinați sau trecuți prin boală vor putea participa la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în localitățile cu rată de infectare de peste 6 la mie, doar în intervalul orar 5:00-24:00 și până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Astfel, Guvernul a adoptat noile reglementări și interdicții decise în data de 30 septembrie de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Pentru a intra în vigoare noile măsuri adoptate prin această Hotărâre de Guvern, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului București (CMBSU) se va reuni sâmbătă pentru a adopta noile reglementări pentru București.

La fel, pentru a intra în vigoare în țară, trebuie adoptate aceste măsuri și de fiecare Comitet județean pentru Situații de Urgență.

În același timp, în București au loc sâmbătă seară două proteste antiguvernamentale, anti-certificat verde și antirestricții, conform HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Hotărârea de Guvern cu noile restricții anti-Covid a fost publicată în Monitorul Oficial

Lasă un răspuns