Hartă. Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii

harta coronavirus 1

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, conform digi24.ro.

Până în 10 septembrie, pe baza situației furnizate de DSP și în funcție de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei școli, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre cele trei scenarii.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

VEZI AICI ANALIZA EPIDEMIOLOGICĂ PE JUDEŢE

Sunt 43 de localități pe lista publicată astăzi de Direcția de Sănătate Publică incluse în scenariul roșu, în care școala se va face doar online. Aici, incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. 410 localități, inclusiv Bcureștiul, sunt în scenariul galben, în care învățământul va fi făcut în sistem hibrd, și 2728 de localități intră în scenariul verde.

În scenariul roșu se încadrează localități cu incidență mare de cazuri de COVID-19. De exemplu, cea mai mare incidență este în comuna Șiștarovăț, din Arad – 52,2 la mia de locuitori. În orașul Făurei, județul Brăila, incidența este de 11,12 la mia de locuitori. În Bacău, localitatea Ungureni are o incidență de 23,6/1.000.

Lista localităților cu peste 3 cazuri la mia de locuitori

Județul Arad: Șiștarovăț (52,02), Pleșcuța (6,52), Moneasa (4,73), Dezina (4,51), Buteni (3,89), Conop (3,64), Bârsa (3,32), Taut (3,31).
Județul Argeș: Vedea (7,86)
Județul Bacău: Ungureni (23,60), Damienești (5,48), Târgu Ocna (3,39).
Județul Bihor: Bulz (16,26), Pocola (3,48), Tulca (3,33), Măgești (3,06), Tetchea (3,05)
Județul Brăila: Făurei (11,12)
Județul Brașov: Ghimbav (3,27)
Județul Buzău: Cernatești (3,94)
Județul Caraș Severin: Bolvașnița (7,56)
Județul Cluj: Arghiresu (4,41), Cornești (3,05)
Județul Constanța: Cuza Vodă (3,49)
Județul Dâmbovița: Gura Foii (3,64), Motaeni (3,02)
Județul Dolj: Poiana Mare (6,16), Melinești (4,44)
Județul Galați: Suhurlui (5,01)
Județul Giurgiu: Oinacu (5,7)
Județul Hunedoara: Vălișoara (3,52)
Județul Iași: Bivolari (7,74)
Județul Maramureș: Coroieni (5,99)
Județul Mureș: Mădăraș (6,75)
Județul Neamț: Poiana Teiuliui (3,3)
Județul Prahova: Talea (4,02), Starchiojd (3,59), Filipeștii de Târg (3,14) Boldești-Scăeni (3,29)
Județul Sibiu: Ludoș (4,35), Arpașu de Jos (3,54), Slimnic (3,25)
Județul Timiș: Bara (6,43)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Hartă. Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii

Lasă un răspuns