Harta Covid: Întreaga Europă în roşu, cu excepţia României, scrie presa belgiană

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul liber, neconstituțională. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie

Harta europeană de Covid este roşie şi săptămâna aceasta. De mai multe săptămâni, zonele roşii s-au extins în special după sosirea variantei Omicron în Europa. În prezent, a rămas doar România în tonuri de portocaliu şi verde, potrivit HotNews.ro care citează Le Soir.

În fiecare joi, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) publică o hartă europeană a Covid împreună cu codurile de culoare în legătură cu numărul de infectări şi procentajul de teste pozitive de-a lungul ultimelor 14 zile. Harta prezintă patru culori: verde, portocaliu, roşu şi roşu închis.

O regiune sau o ţară devine roşie în două cazuri: când rata de infectare pentru 100.000 de locuitori fluctuează între 75 şi 200 timp de o perioadă de 14 zile cu o rată de pozitivitate (procentaj de teste pozitive la numărul total de teste) mai mare de 4% sau când rata de infectare este mai mare de 200, oricare ar fi rata de pozitivitate.

Belgia rămâne în roşu închis, la fel ca Regatul Ţărilor de Jos, o mare parte din Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Irlanda, o mare parte din Italia şi ţări din est.

CITEȘTE ȘI: Africa de Sud: Vârful valului Omicron a fost depășit fără creșterea numărului de decese

Aceste coduri de culoare servesc drept indicator membrilor Uniunii Europene cu scopul de a impune condiţii (carantine, teste negative) călătorilor.

Cu toate că Uniunea Europeană emite recomandări, decizia de impunere de condiţii revine ţărilor membre din zonele verzi, portocalii sau roşii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *