FOTO. Haosul de pe strada Popa Şapcă, întreţinut de autorităţi

Este incredibil că autorităţile locale din Timişoara permit desfăşurarea unor lucrări fără fără organizarea, în prealabil, a şantierelor.

Într-un mod iresponsabil se creează, astfel, posibilităţi de a pune în pericol participanţii la trafic.

Strada Popa Şapcă, de exemplu, parcă este sub asediu. Că se lucrează este foarte bine, însă pietonii nu au nici o şansă să traverseze zona în siguranţă.

Pe anumite porţiuni, nici o bucată de trotuar nu a fost lăsată pentru ca oamenii să circule. Prin urmare, cei mai voinici încearcă să sară peste şanţuri şi să-şi ţină echilibrul pe fâşiile de asfalt rămase nesparte.

Timişorenii care nu se încumetă la asemenea exerciţii de gimnastică sunt nevoiţi să circule pe carosabil.

Se ştie că strada este una dintre cele mai aglomerate din oraş, prin urmare e de mirare că până acum nu s-au întâmplat nenorociri.

Un părinte care îşi plimbă copilul în cărucior, o persoană care se sprijină pe baston pentru a păşi sau un bătrân care de abia îşi târăşte picioarele n-ar avea nici o şansă să circule prin zonă, chiar dacă locuişte acolo.
Culmea este că, pe lângă pericolele reprezentate de şanţurile săpate, cablurile depozitate în mijlocul drumului, maldărele de pământ şi circulaţia infernală din zonă, mai sunt şi utilaje care pun în pericol pietonii.

În zona magazinelor de bricolaj, de exemplu, pietonii se trezesc, fără avertisment, în mijlocul carosabilului.

Nu au de ales decât să circule printre maşini, pentru că nu există nici o trecere de pietoni pentru a traversa strada în siguranţă şi a ajunge la celălalt trotuar.

Este trist că din dorinţa de a-şi vedea îndeplinite scopurile, autorităţile locale pun pe ultimul loc siguranţa cetăţenilor…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns