Haos la frontiera de vest a României. Peste 17 mii de persoane au fost înregistrate doar la Nădlac

vama nadlac 5

De câteva zile românii care vor să se întoarcă în țară, acum, că nu mai sunt obligați să stea în carantină instituționalizată, pun presiune pe frontiera de vest.  Așteaptă cu orele în unele puncte, pentru că intrarea în România presupune un proces lung și istovitor.

CITEȘTE ȘI: Program de alertă la Evidența Populației, la Timișoara

Până ieri, peste 17 mii de persoane au fost înregistrate doar la Nădlac. Pentru că principala cale de intare-ieșire din România către sau dinspre vestul Europei, punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 se aglomerează din nou, autoritățile au redeschis circulația pentru călători și prin Nădlac 2 și Vărșand.

În cel mai aglomerat punct, Nădlac 1, s-au luat cele mai multe măsuri suplimentare, s-au creat culoare de acces pentru cei care vin pe jos, s-au adus mai mulți polițiști la lucru, și sunt deschise cele mai multe căi de intrare în România,15 în total,9 stații mobile și 7 tonete. Pe sensul de ieșire din țară se lucrează pe 4 benzi.

Autoritățile spun că valoric numărul persoanelor care trec prin frontieră nu este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Însă acum sunt timpi mult mai mari de așteptare ca urmare a faptului că toți cei care trec pe aici au de parcurs triajul epidemiologic, iar la intrarea în Ungaria trebuie să prezinte dovezi clare că le sunt permise accesul și șederea în țara de destinație.

Toate acestea cresc timpii de control de la 30 de secunde la 10 minute pentru fiecare persoană.

sursa: realitateadearad.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *