Haite de maidanezi terorizează locuitorii din Moșnița Nouă

caini Mosnita 1

Dacă prezența lor pe străzile Timișoarei s-a mai redus în ultima vreme, în schimb, câinii vagabonzi au început să “patruleze” de câteva săptămâni prin Moșnița Nouă.

Unul dintre localnici, care s-a mutat în urmă cu vreo șase ani în localitate, ne-a mărturisit că încă de la început le-a sesizat prezența agresivă pe stradă, dar și că, în urmă cu un an-doi, numărul acestora s-a redus simțitor. Doar că, de vreo trei săptămâni, o haită (sau mai multe) compusă din șapte-opt maidanezi străbate străzile comunei, terorizându-i pe localnici.

Un episod inedit s-a consumat chiar miercuri la prânz, când, înainte de a ieși din curte și de a se îndrepta spre mașină, o tânără mamă a observat șocată că opt câini vagabonzi, mârâind și lătrând, s-au postat chiar în fața porții casei ei!

Au trecut cinci, zece, 15 minute, iar cum maidanezii nu dădeau semne că ar vrea să plece, tânăra a telefonat la Poliția Locală Moșnița Nouă – așa cum fusese instruită cu o altă ocazie -, pentru ca un polițist, însoțit de un echipaj de la Danyflor (celebra firmă care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân), să se prezinte la fața locului.

De la celălalt capăt al firului, un polițist i-a comunicat, ce-i drept, cu amabilitate, că nu poate veni decât… săptămâna viitoare, atunci când un echipaj al firmei de ecarisaj va fi disponibil pentru a întreprinde o acțiune la Moșnița Nouă. “Păi și eu cum ies din casă?”, a întrebat, disperată, tânăra, interpelare rămasă fără răspuns…

maidanezi

Cu o săptămână în urmă, doamna respectivă îi mai chemase pe “locali” în ajutor, după ce se trezise, din nou, cu maidanezii în fața casei, iar atunci polițiștii și băieții de la Danylor veniseră, doar că haita de patrupede își luase între timp tălpășița. Acum, însă, tânăra a fost lăsată să se descurce pe cont propriu, ori să-și amâne ieșirea din casă până săptămâna viitoare…

Până la urmă situația s-a rezolvat, într-un fel, de la sine, în sensul că maidanezii s-au reorientat și au pus ochii pe casa vecinului: unul după altul, câinii vagabonzi au forțat intrarea pe poarta din sârmă și s-au strecurat în curtea omului!

Din fericire, nu se afla nimeni acasă, astfel că maidanezii n-au avut în cine să își înfigă colții, însă n-am fi vrut să ne aflăm în pielea „gazdei” în momentul în care s-ar fi întors la domiciliu și ar fi dat nas în nas cu musafirii cu patru picioare…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Haite de maidanezi terorizează locuitorii din Moșnița Nouă

  1. Nu pot sa cred cata prostie exista in lumea asta. Nu pot efectiv sa cred asa ceva, este peste puterea mea de intelegere. Nu se poate asa ceva, ne duceti inapoi in evul mediu, efectiv ne fortati sa traim printre oameni ai cavernelor. Cainii aia sunt prietenosi si daca n ar fi, in secunda in care ar tipa cineva la ei ar fugi de ar manca pamantul. Pe ce planeta traiti oameni buni?? NU pot sa inteleg, nu pot!!

    1. Din pacate duduie cred ca esti de pe alta planeta. Personal am fost nevoit sa ripostez cu ce mi-a picat la mana. Am caine dar sigur acea haita nu o data au sarit la mine.Da primaria si firmele de hingheri care lasa liber pe sate cainii din oras.

  2. Or fi câinii aceia prietenoşi, dar nu au ce căuta pe stradă. Pot să atace oricând, mai ales copiii. Problema majoră este că autorităţile, în speţă poliţia locală şi primăria, nu-şi fac treaba. Într-o astfel de situaţie, precum cea descrisă, un poliţist nu are voie să spună că vine… săptămâna viitoare. L-aş da afară în secunda doi. Din păcate, în România, denumirea „poliţist local” este prost înţeleasă. Ei toacă banii comunităţii, nimic mai mult.

  3. Toti cainii sunt pasnici. La Padurea Verde trebuie sa te feresti de cainii vagabonzi si ocazional (aproape zilnic) de cei care sunt lasati liberi, fara lesa sau botnita. La urma urmei lesa e facuta sa o poarte proprietarul. Mai trebuie vreo 20 de cazuri in care oameni sa fie sfasiati de haite de caini… si atunci sa spuneti, cainii sunt pasnici, erau doar infometati :))

  4. Comentariul acelei doamne ca haita de câini maidanezi este prietenoasa ..hmmm ..ce ar spune dacă ar găsi si la ea în curte sau în fața curții ,mașinii ,haita …ar comenta la fel …si doar unul să apuce să o prindă și ajunge …ce ar zice …dacă ar fi victime,un copil ,rănit ,muscat ,ucis ..ar mai comenta de caverne și …că suntem inapoiati …as vrea să văd cum s-ar descurca si ce ar face dacă ar pati ea sau cineva din familia ei …precizare haita a sărit gardul si a intrat pe proprietatea unui om ..eu dacă i-as fi găsit la mine în curte le rezolvam problema ..frumos și legal în legitimă apărare…nu as fi lăsat să se atingă de cineva din familia mea …așa ca stimata doamna gândiți mai bine la comentarii ..poate o să aveți nevoie de ajutor intr-un caz identic și răspunsul ar fi sapt.viitoare …va putem ajuta …până atunci poate haita face ceva neplăceri și victime !!!

  5. Solutia e spraiu’ cu piper. Pulverizati scurt spre cel mai apropiat caine.
    Din ce se gaseste pe plan local va pot recomanda calduros Pfeffer Ko dispersant de 50ml.

  6. Problema sunt oamenii care ii lasa pe drumuri si se inmultesc vad si in m veche cum ii strange lumea pe la porti cate 7 si le da de mancare dar nu ar lua doi sa ii bage in curte :). Intr-adevar sunt o problema unde se constituie in haite ar trebuii hingherii sa isi faca treaba dar nu impuscati cum le pica lor mai usor co tranchilizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *