Hackerul Guccifer a fost eliberat condiționat, dar va fi extrădat în SUA

guccifer 3

După ce, luna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus extrădarea hackerului ”Guccifer” în vederea executării unei pedepse de 52 de luni stabilită de Tribunalul Statelor Unite – Districtul Virginia, zilele trecute acesta a fost eliberat condiționat pe baza unei hotărâri dispuse de tribunalul hunedorean.

”Desfiinţează integral sentinţa penală atacată şi, în rejudecare: în baza art. 587 al.1 C.pr.pen. raportat la art.59 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Cod penal, admite cererea formulată de condamnatul Lazăr Marcel Lehel, în prezent deţinut în Penitenciarul Deva şi dispune liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1667/2014 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, (mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 3340/2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală). În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat, în ambele instanţe, rămân în sarcina statului”, se arată în hotărârea Tribunalului Hunedoara.

Marcel Lehel Lazăr a devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din România şi America. În 2012 și 2014, două instanțe din țara noastră l-au condamnat la închisoare pentru acces neautorizat la un sistem informatic protejat şi furt de identitate.

A fost extrădat apoi din România în SUA, pe perioada desfăşurării procedurilor judiciare, şi a fost adus din nou în ţară, iniţial la Penitenciarul Rahova, apoi transferat în arest la Arad, iar ulterior la Hunedoara. (Sursa foto: nytimes.com)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns