Hackerii profită de pandemie pentru a goli conturile românilor. Cum acționează

Este important să vă accesați conturile bancare doar de pe laptop-ul sau telefonul personal, iar atunci când faceți asta asigurați-vă că sunteți pe site-ul real al băncii la care aveți cont. În cazul în care observați o activitate suspectă sau vă sunt cerute date personale suplimentare, adresați-vă imediat autorităților sau băncii.

CITEȘTE ȘI: Atenție! Modificare importantă în circulația tramvaielor, sâmbătă, la Timișoara

Hackerii pot clona chiar și site-urile instituțiilor financiare și odată ce au făcut asta, mai au nevoie doar de acces la token-ul vostru bancar pentru a genera o nouă parolă.

Potrivit specialiștilor în securitate cibernetică, hackerii s-au adaptat și se folosesc de amenințarea coronavirusului pentru a ne accesa conturile bancare.

Bogdan Botezatu, specialist securitate cibernetică: „Foarte mulți hackeri folosesc pretextul amenințării cu coronavirus pentru a trimite mesaje de tip spam, prin care trimit utilizatorii către pagini false în care pot face fie donații, fie îți poți ajuta prietenii la nevoie. În momentul în care ajung pe pagina respectivă își completează informațiile bancare. Este o operațiune foarte plauzibilă atunci când facem o donație, dar în schimb informațiile respective nu ajung la un procesator de plăți, ci în inbox-ul hackerilor. Odată ce informațiile de card sunt în posesia hacker-ului acesta poate face cumpărături online în numele nostru, poate să scoată banii de la bancomat.”

În România, plățile online s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Petrecem mai mult timp acasă și suntem online mai mult ca niciodată.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns