Guvernul pregătește o nouă TAXĂ: „Plătești pentru cât arunci”

gunoi

„Plăteşti pentru cât arunci”, conceptul implementat de mare parte dintre statele europene cu scopul de a îi determina pe cetăţeni să recicleze ar putea fi introdus şi în România. Ministerul Mediului a elaborat un proiect de lege în care apare această variantă, informează Economica.net.

Practic,rRomânii care aruncă deşeurile la gunoi în loc să le colecteze selectiv ar putea plăti primăriilor o anumită taxă, în plus faţă de taxele de salubritate deja existente.

În schimb, dacă aleg să sorteze deşeurile şi să arunce doar ce nu pot colecta selectiv ar putea beneficia de reduceri de taxe, plătind doar pentru ce aruncă la gunoi.

Ideea apare într-un proiect de act normativ iniţiat de către Ministerul Mediului prin care se doreşte alinierea legislaţiei naţionale privind gestionarea deşeurilor la cea Europeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Guvernul pregătește o nouă TAXĂ: „Plătești pentru cât arunci”

  1. Explicatia din textul articolului e aiurea : cetateanul ar beneficia de reduceri de taxe platind doar pentru ce arunca la gunoi !!!
    Cum adica sa fie asta reducere de taxe ? El plateste doar pentru cantitatea de gunoi pe care o arunca, nu plateste alte taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.