Guvernul Orban, instalat oficial. Membrii Cabinetului au depus jurământul

guvernul orban 1

Echipa noului Guvern Orban a participat luni, de la ora 19.00, la ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni, după ce Executivul a primit, luni, în plenul reunit votul de învestitură al Parlamentului.

Ceremonia a decurs fără incidente majore, doar ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Culturii uitând să ţină mâna pe Biblie la momentul depunerii jurământului, alţi câţiva miniştri având mici dificultăţi la rostirea unor cuvinte din cadrul jurământului, din cauza emoţiilor.

La Cotroceni a fost prezentă echipa celor 16 miniștri care vor forma Cabinetul Orban. De asemenea, la eveniment au fost prezenți președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, precum și deputatul Pro Europa Daniel Constantin care a votat Guvernul. Prezent a fost și deputatul Remus Borza, precum și Varujan Pambuccian, liderul Grupului minorităţilor naţionale din Parlament.

Guvernu Orban a primit, luni, votul de învestire al Parlamentului. Au fost 240 de voturi „pentru”, fiind necesare minim 233 de voturi pentru învestire, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit art. 104 alin. (2) din Constituţie, „Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Guvernul Orban, instalat oficial. Membrii Cabinetului au depus jurământul

    1. Poti sa crezi ce vrei, schimbarea s-a facut de un grup de oameni din Parlament. Cand coana Veorica va lua un procent penibil la parlamentare de la aia de se cheama „poporul roman” ce-o sa mai comentezi?

Lasă un răspuns