Guvernul Florin Cîțu îngheață și salariul minim pentru angajații cu studii superioare / Document

guvernul citu

Guvernul Florin Cîțu intenționează să înghețe și salariul minim brut pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, potrivit Hotărârii de Guvern consultată de stiripesurse.ro.

Intenția Guvernului vine în contextul în care Executivul intenționează să îngheţe în 2021 și o serie întreagă de alte venituri precum indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu. Deciziile ar putea fi luate în ședința de Guvern de miercuri, programată pentru ora 14.30.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.230 lei lunar. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern consultat de ȘTIRIPESURSE, Executivul va majora salariul de bază minim brut pe ţară la 2.300 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 3%.

La stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 la valoarea de 2.300 lei s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației de 2,2 % și 0,8 % creșterea reală a productivității muncii pe persoană pentru anul 2020.

În România beneficiază de salariul minim brut garantat în plată de 2.230 lei un număr de circa 1.400.000 de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 26,4 % din numărul total de salariați activi – 5.300.000
De asemenea, proiectul de HG prevede că se îngheață la actuala sumă de 2.350 lei lunar salariul pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare.

Proiectul integral, pe stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *